Žena ili zmija: Južnoafrikanka Nokulunga najfleksibilnija žena na svijetu

Nokulunga Buthelezi, poznatija kao Lunga je 19-godišnjakinja izuzetnih sposobnosti. Ono što ona sa svojim tijelom radi, za mnoge od nas bi značilo da ostatatak života provedemo u kolicima sa mnogobrojnim prelomima nogu, kičme, vrata, zglobova…

Nokulunginu fleksibilnost uočila je njena majka dok je još bila djevojčica. Jednog dana Nokulungu je pronašla kako spava na drvetu, s nogama omotanim oko vrata!

– Kao mala spavala sam s nogama iza glave, a ruke su mi bile na leđima. Majka je mislila kako nešto nije u redu sa mnom – kazala je  19-godišnja Nokulunga, kojoj su svjetski mediji dali naziv “Žena-zmija” i “Žena-kobra” zbog njene gipkosti ali i zmijskog kostima koji koristi u svojim nastupima.

  Postala slavna

Rendgen aparati prije tri godine pokazali su kako Lunga nema abnormalnost kostiju.

Već sa nepunu godinu života, izdvajala se od svojih vršnjaka. Mogla je napraviti špagu! U školi je naplaćivala onima koji su htjeli gledati njen neobičan talent, a brat je prikupljao novac koji su zajednički trošili na slatkiše. Od tog trenutka, počinje njen put u svijet…

– Moja majka je čula za audiciju za cirkus i odvela me tamo. Bili su impresionirani. Kada sam otišla u Sjedinjene Američke Države nisam znala ni engleski. Bilo je teško ispočetka, no podrška porodice bila je neizmjerna. Znali su kako samo slijedim svoje snove – kaže Lunga koja od svog “posla” uzdržava cijelu svoju porodicu.

Svojom savitljivošću šokirala je publiku širom svijeta. Sa sedam godina ju je otkrio gimnastičar Sylvester i odveo u cirkus “UniverSoul” koji je regrutirao nove članove. Kada su vidjeli njene nesvakidašnje poze i poteze, odmah su je primili u svoju veselu družinu.

Zajedno sa ostalim čudacima

Lunga nastupa u cirkuskoj atrakciji koja se zove “Afrika, Afrika” zajedno sa “Čovjekom paukom”, koji se može provući kroz “glavu” teniskog reketa, “Watermanom” koji može progutati pet litara vode i potom ih “ispljunuti” poput fontane i mnogim drugim afričkim “cirkuskim čudacima”.

– Njezine izvedbe kod gledatelja izazivaju dvojaku reakciju. Prvi osjećaj koji se stvara kod nas je nelagoda gledajući kako njezini zglobovi prkose zakonitostima ljudske anatomije. Ali, upravo pogled na njenu anatomiju i to lagano uvijanje budi muškarca u nama i nešto sasvim drugo oko srca – kazao je jedan od 2 miliona Nijemaca koji su imali priliku vidjeti njene, do tada, nezamislive tjelesne poze.

Danas, Kolunga zarađuje oko 210 hiljada maraka godišnje. Kako kaže, još uvijek nije imala momka, jer njeno vrijeme nije fleksibilno kao ona. Ne sumnjamo kako će naći nekog sličnog njoj.

(aura.ba)