Želučane tegobe: PRIRODNI LIJEKOVI KOJI POMAŽU KOD BOLOVA U ŽELUCU

Bol u želucu može biti prilično neprijatan, zbog čega može remetiti svakodnevnicu. Najčešći problem sa želucem nastaje usled gastritisa, koji predstavlja zapaljenje želudačne sluznice.

Ovo oboljenje je često lokalizovano i nepravilno raspoređeno duž želudačne sluzokože. Do pojave gastritisa dolazi usljed razmožavanja Helikobakterije koja je sposobna da opstane u ekstremno kiselim uslovima. Osim gastritisa, helikobakterija izaziva pojavu čira na želucu, kao i druge zdravstvene tegobe. Glavni simptomi gastritisa su gubitak apetita, bolovi u gornjem dijelu stomaka, nagon za povraćanjem, neprijatan zadah, kao i potreba za čestim podrigivanjem.

Kako bi liječenje bilo potpuno, svakako je potrebno na vrijeme da posjetite svog ljekara koji će vam prepisati adekvatnu terapiju. Pored toga, učestale tegobe vam mogu olakšati prirodni lijekovi koje možete napraviti kod kuće.

Sok od slatkog kupusa
Za ovu svrhu će vam biti potrebna jedna veća glavica svježeg kupusa. Isijecite je na komade, a zatim je stavite u sokovnik i iscijedite je kao i svako drugo voće. Sok od slatkog kupusa ne bi trebalo da zaslađujete, niti da dodajete bilo kakve druge sastojke.

Ponavljate ovaj postupak svaki dan u narednih mjesec dana i osjetićete kako se vremenom tegobe smanjuju. Kupus je jedan od najčešćih prirodnih lijekova koji se koristi za rješavanje želudačnih tegoba u narodnoj medicini.

Sjeme lana
Laneno sjeme je takođe poznato kao jedan od najdjelotvornijih prirodnih lijekova za gastritis. Sipajte jednu kašiku lanenog sjemena u činiju i potpopite vodom, a zatim je poklopite.
Ostavite lan u vodi da odstoji preko noći. Lan će pustiti sluz za koju se smatra da umanjuje želudačne tegobe. Ujutru iscijedite lan i popijte vodu u kojoj je on bio tokom noći. Takođe je bitno da ovaj postupak ponavljate duži vremenski period kako bi izliječenje bilo što potpunije.

Badem
Bademovo mlijeko je bogato vitaminima i mineralima zbog čega se smatra da umiruje inficiran i zapaljen stomak. Takođe, bademovo mlijeko uspostavlja normalnu ph ravnotežu u stomaku. Sve dok simptomi gastritisa potpuno ne nestanu, potrebno je da pijete jednu šolju bademovog mlijeka denvno. U bademovo mlijeko možete dodati šaku jagoda ili kakao kako bi ukus bio drugačiji. Takođe, za užinu možete jesti i pečeni badem koji je jednako efikasan kao bademovo mlijeko.

error: Content is protected !!