Željko i Jovana Joksimović pod lupom astrologa Zorana Petrovića Šumadinca: Njihova lica krase lažni, dobro uštimani osmijesi!

 

Piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813) (Ezosvet)

Bračni par Željko – Jovana Joksimović već dugo zaokupiraju pažnju javnosti. O Željku nemamo nešto novo reći što već čitav svijet ne zna, s obzirom da je pobijedio na Eurosongu, a Jovanu znamo kao vrsnu voditeljku koja  je jedna od rijetkih koja spontano vodi program. Da vidimo njihovu natalnu kartu…

Vrhunski pjevač, kompozitor i svašta ponešto, Željko Joksimović je u horoskopskom znaku Bika, prirodni element mu je Zemlja  što mu odaje nevjerovatnu čvrstinu ali ne i fleksibilnost, previše je ukočen prirodno. U drugoj kući mu vlada planeta Venera i samim tim daje mu na uspjehu u muzici ali i  nekoj drugoj umjetnosti.

Dok sport aktivni nikako mu ne ide u prilog. Druga kuća ukazuje na to da želi slavu, novac, moć ali Venera u toj kući daje na značaju da veoma dobro može da zaradi ali je velika stipsa tj. jako vodi računa  kako i na šta će novac potrošiti.

Prva astro kuća mu je prazna i samim tim ukazuje na djetinstvo i rani pubertet. Venera nam otkriva da u tom uzrastu je bio slabašan u odnosu na ostalu djecu ali da pak upornošću i istrajnošću uspio se otrgnuti. Sedma kuća je takođe prazna i ukazuje na mogućnost više brakova. Kada je potomstvo u pitanju jedanaesta kuća jasno ukazuje na djecu oba spola ali i na razliku u godinama između djece.

Podznak Lav donosi mu hrabrost i umiljatost, ali prije svega neprikosnoven autoritet.

Ponosan  je i samopouzdan, što mu  pomaže da prebrodi sve teškoće u društvenom životu. Često je nježan i simpatičan, pomaže onima kojima je to potrebno i štiti one koje treba zaštititi. Prijatelji gasmatraju odanom i velikodušnom osobom toplog srca.

Jovana Joksimović je apsolutno sušta suprotnost od njenog partnera. Iako je Jovana isto u astrološkom znaku Bik, ipak je velika razlika u njima. Jovani se Mjesec nalazi u petoj – ključnoj kući što ukazuje na njenu prizemnost, snalažljivost  i jako dobru organizaciju i sagovorništvo.Grlena čakra joj je jako istaknuta.

Njoj je takođe prva astro kuća prazna ali za razliku od Željkove u njenoj prvoj kući vlada Mjesec stoga  je u zahtjevima za potporu, mnogo lakše ide  kroz život kada zna da ima nekog uza sebe, vjetar u leđa.

Jako je snalažljiva ali ono što joj zapravo nedostaje je motivacija, treba joj motivator. Jovana voli da koketira bezazleno, što ne znači da bi nešto konkretno i odradila. Jako je zadovoljna sobom ali za razliku od Željka voli puno da troši.

Povremeno zbog toga i dolazi do rasprava.

Kada generalizujemo njihov brak, tada uočavamo jasne poteškoće u održavanju veze. Ne možemo da ne primijetimo, prosto planete otkrivaju kao dan da brak ne funkcioniše najbolje, dosta uspona i padova  tu ima. Njihov osmijeh na licu kada su zajedno, više je uigran zadnje dvije godine. Saturn u Biku kod Željka i Strijelac u Biku kod Jovane kao i Uran u njenom podznaku Lava jasno ukazuje da se i njihove erotske potrebe i želje razlikuju.

Jovana je više za akciju i vatrena dok Željko je ona kombinacija, može ali i ne mora. Tu prvenstveno dolazi do razmirica koje pokreću i ostali dio bračne zajednice.

Energetski su skladan spoj, jer oboje imaju tu neku finu, prijanjajuću energiju, jako pitku za  narodne mase. Privatno i van scene ipak vlada neka druga situacija i samim tim njihov odnos je drugačiji kada se spuste zavjese.

Sve u svemu ovaj par je doista slikovit, stoji da su se uzeli iz velikih emocija, naročito sa Željkove strane ali već po dobijanju prinove emotivne linije su počele da se ravnaju. Ako vi, dragi čitaoci imate prijedlog nekog braka ili javne ličnosti o kojoj želite čitati na ovim stranama, pišite nam. Vaše želje će biti uslišene.

Srdačno vaš Zoran Šumadinac.