Željka Džidić, liječnik homeopata iz Sarajeva: Homeopatijom pobijedila rak materice i preživjela devet tumora

Željka pominje samo neke od teških bolesti kod kojih je zabilježila izlječenja: neurodermatitis, bronhijalna astma, PTSP, šizofrenija, anoreksija, depresija, rak materice, autoimuna oboljenja kože, rak limfnih čvorova… A, klijenti u Bosni, tvrdi Željka, najčešće joj se obraćaju zbog probelma sa neplodnošću, posljedica od moždanog udara, raznih vrsta karcinoma, kožnih bolesti, bronhijalne astme, psihičkih bolesti i sve više PTSP-a sa kojim se homeopatija vrlo uspješno nosi bez ikakvih štetnih posljedica

Željka Dragić-Džidić sigurno je jedno od najpriznatijih imena u svijetu homeopatije. Uglavnom je živjela na relaciji Austrija, Njemačka, Francuska… Prije nekoliko godina vratila se u rodnu Bosnu. Na nagovor kolega homeopata, odlučila je izići pred objektiv našeg fotoaparata i podijeliti svoju priču. Kaže, vrijeme je da se posveti oboljelima i pruži im adekvatno i efikasno liječenje.

 Čudo za čudom

Željkina životna priča puna je zapleta. Nekoliko puta je proglašavana klinički mrtvom. Ali, svaki put se dizala i iznova vraćala osmijeh na lice. Godinama je radila kao patronažna sestra u Beču gdje se i školovala kao medicinski radnik. Godine 2002. nastupit će velika prekretnica u njenom životu.

  • Bila sam u trećem mjesecu trudnoće i otišla na redovan ginekološki pregled. Teško je objasniti, ali mi je dijagnosticiran rak materice i to galopirajući. Samo 15 dana prije toga nisam ga imala. Operacija je bila neophodna. Trebala sam prekinuti trudnoću. Ali, ja sam se pobunila. Htjela sam pokušati sve kako bih spasila i sebe i dijete. Tada sam potpisala izjavu kako sam pristala da ubijem i sebe i dijete. Dali su mi još pet mjeseci života – kaže Željka.

Tada se aktivnije upustila u istraživanje homeopatije. Zapravo, kako nam je kasnije Željka ispričala, homeopatija je bila i glavni “krivac” za njenu trudnoću. Godinama se borila protiv steriliteta, a onda je počela koristiti homeopatske lijekove i desilo se čudo.

  • Vjerovala sam da se čudo može ponovo desiti. Čuvala sam trudnoću, pila homeopatske lijekove i carskim rezom rodila zdravog dječaka koji danas ima deset godina. Doktori su se čudili kako sam uopće živa. Razvoj karcinoma je bio zaustavljen. Odmah poslije poroda sam morala u operacionu salu da ga odstrane – kaže Željka.

Tada će se desiti još jedan belaj u Željkinom životu. Doktori u Beču su prilikom operacije zaboravili hirurške makaze u njenom stomaku i Željka ih nosila u sebi punih deset dana.

  • Žalila sam se da sam loše, a oni su rekli kako sam hipohondar. Poslije sam zbog tih makaza preživjela sepsu i imala čak devet benignih tumora. Zadnji sam operisala u januaru prošle godine. I tada su me proglasili medicinskim fenomenom – kaže Željka.

Homeopatija bez granice

A, sve to je, tvrdi, uspjela preživjeti jer je redovno koristila homeopatske lijekove. Nadu, zdrav razum, optimizam, osmijeh, volju i snagu da se bori ni jedna bolest u njoj nije mogla slomiti niti pokolebati.

Godine 2003. i sama će se upustiti u izučavanje homeopatije. Naime, njemačka organizacija homeopata HOG je u Sarajevu organizirala školu homeopatije. Željka je bila jedan od studenata. Nakon trogodišnjeg školovanja u Sarajevu, Holandiji i Njemačkoj, dobila je diplomu homeopatskog liječnika. Danas je s ponosom nosi. Rijetki su oni koji je posjeduju. Tek njih nekoliko.

  • Od tada ne prestajem raditi. Nikada se nisam oglašavala. Liječila sam ljude po preporukama. Ordinirala sam u Njemačkoj, Austriji, jedan period živjela i u Francuskoj na poziv priznatog homeopate i pomagala mu u poslu. Kako sam dugo radila i kao medicinski radnik, mogu sa sigurnošću tvrditi kako medicina ima granice koje u homeopatiji još uvijek nisam srela – kaže Željka.

Do sada se uspješno nosila sa svim vrstama oboljenja. Pominje samo neke od teških bolesti kod kojih je zabilježila izlječenja: neurodermatitis, bronhijalna astma, PTSP, šizofrenija, anoreksija, depresija, rak materice, autoimuna oboljenja kože, rak limfnih čvorova… A, klijenti u Bosni, tvrdi Željka, najčešće joj se obraćaju zbog probelma sa neplodnošću, posljedica od moždanog udara, raznih vrsta karcinoma, kožnih bolesti, bronhijalne astme, psihičkih bolesti i sve više PTSP-a sa kojim se homeopatija vrlo uspješno nosi bez ikakvih štetnih posljedica.

  • Homeopatija postiže takve uspjehe jer ustvari ona ne liječi nego daje organizmu mogućnost da sam sebe izliječi i regeneriše. Organizam je taj koji, zapravo, stvara svaku bolest, to je njegova reakcija na razne vrste podražaja. A, tijelo što je stvorilo s tim se može i izboriti. Hemeopatiski lijekovi čine upravo to, ispravljaju pogreške i podstiču tijelo da se samo liječi – kaže Željka.

Najveći homeopatski stručnjaci poznaju Željku kao nekoga ko nepogrješivo pronalazi pravi lijek i za najteže i najkomlikovanije bolesti. Njeni su lijekovi i terapije jeftini i pristupačni svačijem džepu.

Željka lijekove spravlja svim klijentima individulano. Neophodno je obaviti razgovor sa njom kako bi odredila šta klijentu uistinu treba. Osim što je vrsni poznavalac homeopatskih lijekova, Željka je ujedno odličan i dijagnostičar. Bez mnogo problema će na osnovu simptoma doći do uzroka poremećaja i ukloniti ga.

 

Kubanski lijek za kancer i kapi za potenciju

Željku bije glas homeopate koji se stalno usavršava i istražuje nove mogućnosti i nove sastave lijekova. Tvrdi da već godinama unazad koristi tzv. kubanske kapi za kancer. Sama ih je napravila i izuzetno su djelotvorne.

  • Tek poslije su se na tržištu pojavile od nekih proizvođača. Tvrdim, moje kapi su učinkovitije od tih a mnogo su jeftinije. Kod mene se može nabaviti i odličan sprej protiv komaraca, uspješno liječim probleme ćelavosti, osmislila sam efikasan lijek za uklanjanje ožiljaka i regeneraciju kože i još mnogo toga – kaže Željka.

Na kraju, nije mogla prešutjeti a da ne pomene i svoj lijek za impotenciju. Kaže, mnogo je i muškaraca i žena koji se žale na ove probleme. Takvima poručuje da ne brinu. Ona posjeduje efikasan i potpuno neškodljiv lijek i za žensku i za mušku impotenciju kao i za sterilitet.

(Arhiv magazina Aura)