Želite otopiti masne naslage? Jedite “hranu samuraja”!

Najbolje od svega je to što se ovaj čaj jako lako priprema

 
Pomozite sebi, sačuvajte vaše zdravlje, spriječite velika oboljenja i to pomoću samo jednog sastojka. Kako biste očistili organizam od masnoća životinjskog porijekla i smanjili holesterol potrebno je da tokom zime konzumirate „hranu samuraja“.

Čaj od šitaki pečuraka se pokazao kao najbolji čistač masti iz organizma, a istraživanja su pokazala da supstanca iz pečuraka pod nazivom eritadenin za nekoliko dana smanjuje 25 do 40 odsto nivo holesterola u krvi. Takođe, novija istraživanja pokazuju da šitaki pečurke imaju antikancerogeno dejstvo.

Najbolje od svega je to što se ovaj čaj jako lako priprema, potrebne su vam samo osušene crne šitaki pečurke. Isjeckajte jednu pečurku, dodajte 2 šolje hladne vode i kad proključa, smanjite da tiho vri oko 20 minuta. U čaj dodajte prstohvat morske soli ili jednu kašičicu soja sosa. Pijte po pola šolje, četiri puta dnevno. Budite oprezni sa konzumiranjem, čaj se ne smije piti duže od tri dana.

Napomena: Ukoliko niste sigurni da je ovaj čaj nešto što bi vam odgovaralo, najbolje bi bilo da se konsultujete sa vašim ljekarom.