Želite li privući srodnu dušu: OVE TRI BILJKE IMAJU MAGIČNU MOĆ

Cvijeće je živi organizam koje zrači određenom energijom koja može uticati i na ljude koji žive u domu u kojem se cvijet gaji. Različite biljke imaju različitu simboliku, a prema feng šuiju postoji cvijeće koje ima magična svojstva.

Na primjer, tako se smatra da krasula, drvo novca privlači obilje, a da bosiljak štiti od negativne energije. Vjeruje se da određene biljke privlače ljubav i srodnu dušu, pa osobe koje ih njeguju prizivaju romantične vibracije. Evo koje biljke privlače ljubav u vaš dom:

1. Spatifilum (ženska sreća)
Čuva se i kupuje istog dana kao Anturijum, zajedno se čuvaju i njeguju kao muška i ženska sreća. Preporučuje se da ih čuvate u saksijama tamnijih boja koje simbolizuju zemlju, odanost i plodnost. Ove dvije biljke čine spoj muške i ženske energije – kreiraju ljubavnu atmosferu.

2. Hibiskus
Hibiskus se naziva i kineska ruža, a simbolizuje “ljubavni magnet”. Postavite ovu biljku u jugozapadni dio doma koji se u feng šuiju naziva ugao ljubavi.

3. Ciklama
Ovaj nevjerovatno lijep cvijet prema vjerovanju privlači ljubav i harmoniju u dom. Takođe, izaziva mudrost i dobru komunikaciju u odnosima, pa je idealan poklon za bračne parove, godišnjicu braka ili vjenčanje. Preporučuje se da ga u domu gaje oni koji su usamljeni i dugo tragaju za srodnom dušom, jer osim što privlači romantičnog partnera, prema simbolici ciklama vam pomaže da napravite pravi izbor u ljubavi.

Kako biljke u vašem domu zračile pozitivnom i željenom energijom, važno je da ih sami kupite, pažljivo i redovno negujete i ne zapostavljate ih kako se ne bi osušile i uvele. Dok zalivate, presađujete ove biljke ili čistite liske, izgovarajte i magične afirmacije za privlačenje prave ljubavi.