Zeleni napitak koji će u trenu preporoditi vaše tijelo!

Ako želite pošteno razmaziti svoje tijelo, onda je ovaj smoothie prava stvar za vas. Zelena bomba puna klorofila sjajna je za zdravlje i vraća snagu vašem organizmu.

Klorofil je pigment koji se nalazi u svim zelenim biljkama. Mi ga u tijelo unosimo putem zelenog povrća i voća. Sjajan je u borbi protiv anemije, pomaže tijelu da se bori protiv infekcija, čisti jetru i probavni sistem, uništava bakterije i djeluje antispetično.

Žene će sigurno oduševiti informacija da je klorofil njihov snažan saveznik u borbi protiv proširenih vena jer jača krv, poboljšava cirkulaciju i tako revitalizuje vaskularni sistem u nogama. Redovnim konzumiranjem zelenog povrća vene će se smanjiti i vaše noge će izgledati ljepše.

Ovaj zeleni smoothie prava je klorofilna bomba koja će u tren preporoditi vaše tijelo i vratiti mu potrebnu snagu, a može se konzumirati u svako doba dana, piše zadovoljna.hr.

Sastojci:
1 limeta

četvrtina ananasa

četvrtina krastavca

pola šake brokule

1 stabljika celera

1 šaka špinata

1 šaka kelja

1 dcl bademovog mlijeka ili običnog jogurta

1 šaka leda

Priprema:

Ogulite limetu i ananas, ubacite u blender ili aparat za pripremu smoothieja zajedno sa ostalim sastojcima. Dobro izmiješajte dok se svi sastojci ne sjedine. U čašu ubacite led i prelijte smoothie preko njega.

(novi.ba)