Zdrave i lijepe grudi – imperativ svake žene: Umjesto skalpela – posegnite za mlijekom i jabukama

Redovna hidratacija je jako važna, a rutinu njege bi svakako trebalo da upotpunite i maskama koje će da nahrane kožu grudi, kako bi je učinile čvrstom, mekanom i nježnom.

Da bi bile čvrste i lijepe, grudima je potrebna pravilna njega. Koža grudi je izuzetno osetljiva, sklona oštećenjima i prijevremenoj pojavi bora. Da bi ostala zategnuta, važno je da je intenzivno njegujete.

Redovna hidratacija je jako važna, a rutinu njege bi svakako trebalo da upotpunite i maskama koje će da nahrane kožu, učine je čvrstom, mekanom i nježnom. Donosimo vam recepte za maske koje će grudima da obezbijede potrebnu njegu.

Osvježavajuća maska

Oljuštite pomorandžu i zgnječite je u blenderu. Pjenasto umutite jedno bjelance, pomiješajte sa pomorandžom, pa smjesu nanesite na vrat, dekolte i ramena. Ostavite da djeluje 15 minuta i isperite mlakom vodom.

Hidratantna maska

Izgnječite neoguljen krastavac u blenderu kako biste dobili kašu. Nanesite kašu na grudi, ostavite da djeluje 15-ak minuta i isperite mlakom vodom.

Maska za učvršćivanje

Za ovu masku potrebne su vam dvije jabuke (ili čisti sok od jabuke) i litar mlijeka. Jabuke nasjeckajte na sitne komade, dodajte mlijeko i kuhajte dok ne dobijete glatku smjesu. Kada se ohladi, masku ravnomjerno nanesite na grudi. Pustite da odstoji 15 minuta, pa isperite prvo s toplom, a onda s hladnom vodom. Ovakvim naizmjeničnim tuširanjem pojačat ćete ufekt učvršćivanja.

(aura.ba)