Zdrava poslastica za hladne dane: kaša od sirove heljde i klementina

Kaša od heljde, čia sjemenki i klementine idealan je zdravi obrok za raznovrsnu zimsku ishranu, tvrdi nutricionistkinja Ešli Maden…

najbolji_obrok_za_hladne_dane_kasa_od_sirove_heljde_i_klementina_presna_hrana_recept

Sastojci:

  • ½ šolje sirove heljde
  • 1 klementina (oljuštena)
  • 1 kašika lanenog sjemena
  • 2 kašike sjemena čie
  • ¼ kašike cimeta
  • ¾ šolje bademovog mlijeka
  • 1 urma, bez kore

Za preliv:

  • kriške klementine
  • čia sjemenke
  • orah
  • puter od badema

Priprema:

Heljdu potopi preko noći, ujutru je ocijediti i isprati. Dodati sve sastojke u blender i blendirati 30 sekundi (ili duže, po sopstvenom nahođenju). Dodati omiljene prelive ili neki od ponuđenih.

(lovesensa.rs)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!