Zdrava poslastica za dijabetičare: KOKOS KOLAČ

Kokos kolač je prava ljetnja poslastica koja se lako i brzo pravi, a još brže jede.

Ukoliko imate povišen nivo šećera u krvi i zbog toga izbjegavate slatkiše, donosimo vam recept u kom možete nesmetano uživati. Kokos kolač je prava ljetnja poslastica koja se lako i brzo pravi, a još brže jede.

Sastojci
POTREBNO ZA KORU: 400 g integralnog brašna, 4 jaja, 5 g stevijeM 1,5 dl suncokretovog uljaM 2 dl kokosovog mlIJeka, prašak za pecivo
POTREBNO ZA FIL: 4 dl sojinog mlijeka, 3 g stevije, 150 g kokosovog ulja, 2 kašike gustina
Dekoracija: 100 g kokosa

Priprema:

U veću posudu stavite sve sastojke potrebne za pripremu biskvita. Lagano izmiješajte mikserom dok ne dobijete ujednačenu smjesu, zatim je sipajte u kalup i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.

Za pripremu fila, na ringli u posudi zagrijte sojino mlijeko i steviju. Kada se mlijeko malo ugrije, dodajte kokosovo ulje i miješajte.

U drugu posudu dodajte 2 dl hladne vode i dvije kašike gustina pa promiješajte. Sve zajedno ulijte u posudu sa mlijekom. Kuhajte na laganoj vatri uz miješanje.

Ohlađeni biskvit presijecite na pola i dodajte fil na obje polovine. Kolač pospite kokosom i stavite u frižider na 30 minuta.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!