Zdrav život: OVE NAMIRNICE UZIMAJTE NA PRAZAN ŽELUDAC, JER JAČAJU IMUNITET

Konzumacija nekih jednostavnih namirnica može učiniti čuda za imunitet. Ali, neke od njih su bolje kada se konzumiraju na prazan želudac jer tada vaš probavni sistem nije opterećen drugim probavnim dužnostima. To vam pomaže u iskorišćavanju maksimalnih efekata ove hrane. Evo koje tri namirnice možete jesti natašte kako biste ojačali imunitet:

Bijeli luk
Bijeli luk ima antibiotska i antibakterijska svojstva. Može vam pomoći da se prirodno obranite od infekcija. I ne samo to. Može pomoći u regulaciji nivoa šećera u krvi, poboljšati zdravlje srca i pomoći u liječenju drugih problema povezanih s plućima. Uključivanje bijelog luka u vašu jutarnju rutinu može vas udaljiti od raznih bolesti.

Amla
Amla, koja se naziva i indijskom ogrozdom, bogata je vitaminom C i izvrsna je za vaš imunitet. Takođe je bogata antioksidansima, koji poboljšavaju naše zdravlje kada se konzumiraju natašte.

Med
Mnogi vjeruju da kašičica meda s toplom vodom na prazan želudac čini čuda za mršavljenje, kožu i imunitet. Mješavini vode i meda možete dodati limun, čime ćete promijeniti ukus, ali i dodati hranjive sastojke. Ovaj napitak je pun antioksidansa i pomaže u borbi protiv slobodnih radikala u tijelu, piše Times Of India.

error: Content is protected !!