ZDRAV ŽIVOT: Najbolji vikend doručak

Okupite porodicu za stolom i oduševite ih pripremom ovog doručka.

Sastojci: 1 paprika, ½ kg paradajza, 1 glavica crnog luka, 4 čehne bijelog luka, 3 jajeta, malo feta sira, svjež peršun, 1 kašika šećera, 1 kašičica slatke mljevene paprike, malo tucane paprike (po želji), malo timijana, kašičicu kumina

U blenderu sameljite paradajz. Isjeckajte crni, bijeli luk i papriku na kockice. U tiganju zagrijte ulje, pa dodajte crni i bijeli luk i papriku. Dinstajte nekih 5 minuta, a zatim dodajte paradajz pire. Zatim dodajte šećer, mljevenu papriku, tucanu papriku, timijan i kumin.

Sve promiješajte i na umjerenoj temperaturi dinstajte još 10 minuta (dok ne ispari sva tečnost iz paradajza). Napravite udubljenja u povrću u koja ćete dodati jaja. Poklopite i pojačajte temeperaturu malo. Kada su jaja gotova, pospite sa malo sjeckanog peršuna i malo feta sira.

Komentari

komentara