Nekoliko toplih sendviča možete napraviti za manje od pola sata. Uz njih možete servirati i svježe domaći paradaiz.
POTREBNO JE: 200 g repova kozica, 4 kriške tamnog hljeba. 4 čehne bijelog luka, 200 g isjeckanog i ocijeđenog paradaiza, 80 g mladog luka, 1 kašika bosiljka, 1 kašičicaa sjeckanog peršuna, 1 kašičica začinskog bilja (majčina dušica i ružmarin), ½ limuna, maslinovo ulje, sol i biber.
- Repiće morskih kozica začinimo solju i biberom.
- Mladi luk operemo pa ga narežemo na tanke ploškice.
- Kriške hljeba, u tavi na malo maslinovog ulja popržimo sa obiju strana dok ne porumeni, pa ga izvadimo na stranu.
- U tavu dodamo još malo maslinovog ulja pa repiće morskih kozica i kratko promiješamo.
- Zatim dodamo protisnuti bijeli luk, po ½ kašičice začina ružmarina i majčine dušice.
- Kada se bijeli luk osjeti dodamo kockice paradaiza i na ploškice narezan mladi luk.
- Sve zajedno začinimo sokom od ½ limuna i po želji sa još malo soli, bibera i maslinovog ulja.
- Poslužimo toplo, na tanjurima po prepečenim kriškama hljeba.
Pogledajte u video kako pripremiti jelo za cijelu porodicu i prijatelje. Koliko god da ih napravite, biće ih malo, čak i za „poguzije“