Zdrav i idealan doručak za tople dane: NAMAZ SA BADEMOM I PATLIDŽANOM

Ovaj namaz je zdrav i ukusan. A voljet će ga i oni koji misle da ne vole plavi patlidžan!

POTREBNO JE: 500 gr. patlidžana, 3 čehna bijelog luka, 3 kašike maslinovog ulja, 3 kašike iscijeđenog limuna, 2 kašike isjeckanog badema, 1 kašičica sistno isjeckanog vlašca, 1 kašičica isjeckanog peršuna, so i biber

Patlidžan isijecite na polovine i ispecite ga u rerni. Ostavite da se ohladi.

Kad se patlidžan ohladio, oljuštite ga, usitnite ga u blenderu, dodajte izgnječen bijeli luk, vlašac, peršun, so i biber.

Uz miješanje, postepeno dodajte maslinovo ulje i sok od iscijeđenog limuna.

Na samom kraju dodajte isjeckan badem i izmiješajte. Namaz poslužite s tost hljebom.

error: Content is protected !!