Zbog zločina koji su se dogodili između njihovih zidova, ove kuće strave su morale biti srušene do temelja

Pored tajnih prolaza i skrivenih ulaza u sobe gostiju, doktor Holms je osmislio i sobe za ubijanje, za čije postojanje niko drugi nije znao. U njima se nalazio arsenal sprava i hladnog oružja koje je monstrum koristio kako bi ubio svoje žrtve. Svaka od tih prostorija bila je zvučno izolovana, obložena pločicama sa odvodima na podu.

Kada bi zidovi onih kuća mogli govoriti, najvjerovatnije bi vrištali od užasa kojima su svjedočili. Nakon što kuća postane epicenter policijske istrage o jezivim ubistvima, često se na mjestu zločina pojave lovci na suvenire, željni da ugrabe neki predmet koji ima veze sa počinjenim zločinom.

A, nakon što se na mjestu zločina otkriju tijela, na red obično dolaze lovci na duhove sa svojim alatima za detektovanje paranormalnih pojava. Ipak, postoje neke kuće u kojima su se desili toliko užasni zločini i koje predstavljaju bolnu tačku porodica žrtava I čitave zajedncie, da je jedino rješenje bilo da se sravne do temelja. Međutim, čak ni njihovo rušenje ne može izbrisati sjećanje na strahote koje su se odigravali unutar ovih zidova.

Stan Džefrija Dahmera

Kada su policajci ušli u stan Džefrija Dahmera u Milvokiju, u Viskonsinu, nisu ni slutili da će otkriti jedno od najužasnijih mjesta zločina svih vremena. Dahmer je zaradio ime “Kanibal iz Milvokija” nakon što je između 1978. i 1991., nanamio sedamnaest mladića u svoj stan sa namjerom da ih ubije.

Policija je u stanu otkrila sedan lobanja, ljudsku glavu i dva ljudska srca u frižideru, kao i čitav ljudski torso u zamrzivaču. Nakon što je poludjeli kanibal uhapšen, njegovi susjedi su insistirali da se njegova kuća sravni do temelja.

U jeku medijske pompe oko Dahmera, jedan od susjeda je izjavio: “Bilo je kao u paklu. Imali smo osjećaj da živimo u zološkom vrtu. Ljudi su prolazili autima pored kuće po čitav dan i noć. Nisam mogao da jedem niti da spavam, samo sam htio da pobjegnem što dalje doavde. Kuća je konačno uništena 1992. Godine, a parcela je i danas prazna i napuštena.

 Kuća Ariela Kastra

Ariel Kastro kidnapovao je tri djevojke u rasponu od dvije godine (2002.-2004). Njegove žrtve imale su 14, 16 i 20 godina. Kastro ih je držao zarobljene u svojoj kući u Klivlendu. Devojke su odrasle u žene, pošto su sa svojim otmičarem provele cijelu deceniju maltretiranja. Kastrove žrtve dane su provodile zatvorene u potpunom mraku. Otmičar je jednoj od djevojaka napravio dijete, ćerku koja je rođena u malom bazenu na naduvavanje.

  1. godine jedna od hrabrih djevojaka, uspjela je da pobjegne od Ariela Kastra. Ona je istrčala na ulicu iz u vrisku molila komšije da pozovu policiju i da joj pomognu.

Kastro je uhapšen i osuđen. Otmičar i silovatelj objesio se u svojoj ćeliji, upotrebivši posteljinu. Kuća u kojoj je proveo čitavih deset godina maltretirajući svoje žrtve, uništena je za nešto više od sat vremena. Komšiluk je rušenje ove kuće strane ispratio uz aplauz i veselje.

 Kuća porodice Petit

Dr Vilijam Petit, njegova supruga Dženifer, sedamnaestogodišnja ćerka Hejli i jedanaestogodišnja Mihela bili su žrtve provale koja se pretvorila u nešto mnogo gore. Provalnici su prvo onesposobili Vilijama, udarcom u glavu. Vezali su sve ukućane i natjerali suprugu uglednog doktora da sa njima ode u banku i podigne sav novac sa porodičnog računa.

Na šalteru banke, zaposleni je uspio da prepozna situaciju i odmah je obavijestio policiju o onome što je vidio. Dok su policajci pripremali teren, zatvarali ulicu i opkoljavali kuću, Dženifer Petit i njene ćerke brutalno su ubijene u njihovom domu.

Vilijam je uspio da pobjegne dvojici napadača, koji su nakon ubijanja majke i njene djece, odlučili da zapale kuću.

Ostaci nekada porodičnog doma srušeni su ubrzo nakon tragedije. Na mjestu kuće podignut je vrt u znak sjećanja na Dženifer, Hejli i Mihaelu Petit.

Kuća Freda i Rouz Vest

Ovaj par ušao je u istoriju kao najstrašniji duo serijskih ubica u Engleskoj. U svojoj kući Fred i Rous ubili su najmanje deset djevojaka u period od 1971. do 1987. godine. Mjesta na kojima su to radili bila su podrum kuće i dvorište. Nerijetko, par je prijetio svojoj djeci da će proći kao nesretne devojke, ako ikada budu pričala šta su vidjela u svom domu.

Fred Vest oduzeo je sebi život u zatvoru, pošto njegova žena nije odgovorila ni na jedno njegovo pismo. Rouz je ispočetka negirala svoje učešće u zločinima.

Dvije decenije kasnije, lokalne vlasti preuzele se vlasništvo nad kućom Vestovih. Odlukom grada, kuća je srušena a plac pretvoren u javnu površinu namijenjenu pješacima.

 Dvorac smrti doktora H.H. Holmsa

  1. godine doktor Holms izgradio je grandiozni hotel koji je u istoriju ušao pod imenom “Dvorac smrti doktora Holmsa”.

Ovaj veliki i lijep objekat u Čikagu, zapravo je bio mudro osmišljeno lovište serijskog ubice. Gosti hotela, propadali su kroz tajne zamke sve do podruma objekta, gde ih je čekao doktor Holms. Takođe, u naizgled običnim debelim zidovima, nalazili su se tajni prolazi kroz koje se doktor kretao, vrebajući svoje žrtve.

Svaka soba imala je bar jedan skriveni ulaz, a žrtve su svog ubicu uvijek dočekale nespremne, bez šanse da pruže ikakav otpor.

Pored tajnih prolaza i skrivenih ulaza u sobe gostiju, doktor je osmislio i sobe za ubijanje, za čije postojanje niko drugi nije znao. U njima se nalazio arsenal sprava i hladnog oružja koje je monstrum koristio kako bi ubio svoje žrtve. Svaka od tih prostorija bila je zvučno izolovana, obložena pločicama sa odvodima na podu.

Kada je konačno uhvaćen H.H. Holms priznao je 27 ubistava, a vjeruje se da je ovaj serijski ubica oduzeo živote najmanje 200 osoba.

Doktor Holms nije ubijao samo zato što je uživao u činu ubistva i mučenja, već je to činio i iz finansijske koristi. Tijela svojih žrtava prodavao je za potrebe medicinski ispitivanja i učenja. H.H. Holms osuđen je na smrt vješanjem, 1896. godine.

  1. godine “Dvorac smrti” konačno je srušen do temelja. Na mjestu nekadašnjeg hotela, danas se nalazi pošta.

Još uvijek turističi vodiči posjećuju ovo mjesto i pričaju svojoj publici o grandioznom hotelu u kom je život izgubilo preko 200 žrtava doktora Holmsa.