Zbog viška kilograma mrzila je svoj odraz u ogledalu, a danas je inspiracija brojnim debeljucama (Foto)

Australijska tinejdžerka je uspjela da u svojoj namjeri da smrša neverovatnih 60 kilograma i danas je inspiracija mnogih koji žele da izgube kilograme.

Kad je imala 16 godina, Žozi Degrand je imala 127 kilograma i suočavala se sa svakodnevnim zlostavljanjem.

Međutim, to ju je samo podstaklo da poradi na sebi i svom zdravlju pa se godinu dana kasnije pojavila u prelijepoj crvenoj haljini i sa više od 60 kilograma manje.

– Ne gledam na to kao dijetu kojoj je cilj gubitak kilograma, već je to velika životna promjena – rekla je.

Samoj sebi je obećala kako će jesti manje ugljenohidrata, izbaciti šećer i obrađene namirnice. Tek je prije pola godine počela da jede prirodne šećere, a u prvih 12 mjeseci skinula je nevjerovatnih 63 kilograma.

Na početku svog “putovanja” nije se jako posvetila vježbanju, ali sad vježba s ličnim trenerom, a njena fitnes rutina sastoji od tri do četiri treninga sedmično.

Zbog zlostavljanja u školi dugo nije imala samopouzdanja.

– Mrzila sam svoj izgled. Nisam imala prijatelja i nisam voljela da izlazim u javnost. Prije nego što sam krenula na dijetu, neprestano sam jela hljeb; porcije su uvijek bile ogromne i stalno bih se vraćala po još i još – rekla je i dodala da je situacija bila izrazito stresna pa je u jednom trenutku pomišljala i na operaciju kao način kojim bi skinula kilograme.

Budući da je skinula nevjerovatan broj kilograma, stekla je i velik broj obožavatelja koji je svakim danom inspirišu:

– Velika mi je čast biti inspiracija drugima, motivisati ih i pomoći im u njihovom putovanju, kao što su drugi pomogli meni – navodi Žozi.

Ova 18-godišnjakinja planira da napiše i knjigu o svom iskustvu gubljenja kilograma, a nedavno je kreirala onlajn planer obroka sa željom da pomogne svima koji su u sličnoj situaciji.

Svima je poručila da njenu transformaciju ne gledaju kao dijetu, nego kao veliku životnu promjenu.

Za australijski “Daily Mail” je rekla da su joj prve dvije nedjelje bile izrazito teške, ali s vremenom je postalo lakše.