ZBOG ČEGA NIJE DOBRO NOSITI TELEFON SA SOBOM KADA IDETE U TOALET

Prema britanskom istraživanju, prosječna osoba provede nešto duže od 3 sata sedmično u toaletu, što daleko premašuje preporučenih 10 do 15 minuta dnevno.

Ako se pitate kako to vrijeme prolazi, onda su mobilni telefoni vaš odgovor. Ovo istraživanje ne bi trebalo da bude iznenađenje ukoliko svi priznamo da koristimo mobilni telefon u toaletu.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih ne bi trebalo da provedete više od 15 minuta u toaletu sa telefonom!

TELEFON JE MAGNET ZA BAKTERIJE

Telefoni mogu veoma uspješno da prenose i pokupe bakterije. Oni ih sa svoje površine mogu prenijeti na vaša intimna područja, a takođe ih mogu pokupiti sa bilo koje površine kupatila dok perete ruke ili puštate vodu.

HEMOROIDI I DRUGI REKTALNI PROBLEMI

Prema ljekarima, sjedenje u toaletu od 1 do 15 minuta je sasvim normalno. Provođenje više vremena od toga stvara nepotrebni pritisak na vaš rektum, a hemoroidi su jedna od najozbiljnijih posljedica.

Korištenje telefona vas nesvjesno tjera na duže ostajanje, a niko ne želi pojavu hemoroida.

ODLAZAK U TOALET JE BIJEG

Studija iz 2016. godine pokazala je da su mnogi učesnici koristili svoje telefone kako bi potisnuli negativna osjećanja i emocije.

Takođe, ista studija je pokazala da studenti koriste svoje telefone kako bi se izborili sa dosadom. Kao rezultat toga, kontinuirana upotreba telefona, koja nastaje onda kada sa njim konstantno idete u toalet, može imati ozbiljan uticaj na naše mentalno zdravlje.

GUBITE SVOJE VRIJEME

Prema istraživanju, svi provedemo u prosjeku 90 minuta dnevno na našim telefonima, što je oko 3,9 godina našeg života. To znači da nam telefoni mogu odvratiti pažnju od naših poslova i svakodnevnih aktivnosti.

Prema ovoj studiji, zaposleni gube oko pet sati sedmično na stvari koje nisu vezane za posao. Dakle, mnogi ljudi su priznali da provjeravaju svoje poruke i društvene mreže kada bi zapravo trebalo da rade.