Zbog čega je kreda moćna magijska alatka? Preko njene crte zle sile ne smiju preći!

Ezoteričari širom svijeta imali su vijekove da usavrše svoj rad i otkriju brojne magične alatke koje su postale neizostavan dio magijskih rituala. Jedna od njih je i kreda, jer se vjeruje da preko njenog traga zlo ne može preći

U većini slučajeva može se koristiti i obična kreda ,ali ako treba da se pojačaju njene moći, poželjno je prije upotrebe pojačati njene moći.  Uzmite običnu kredu i ostavite je da odstoji jedan dan u posudi sa krupnom morskom solju. Nakon 24 sata izvadite je i izgovorite magične riječi:

„Stvoritelju, budi milostiv i blagoslovi ovu kredu. Daj joj moć vrhovnog zaštitnika, kako bi mogla pomoći u spasenju i izbavljenju od svake nevolje.“ Kredu ostaviti na simsu prozora da odstoji jedan dan i za to vrijeme je ne dodirivati. Sutradan je vaša magična kreda spremna za korištenje.

 Magični krstići

Ukoliko se iskoristi na pravi način, kreda će zaštititi vaš dom od negativne energije, bilo da je riječ o uroku, magiji ili o energiji koju su u njega unijele negativne osobe. Također, magična kreda očistiće i vas od negativne energije i spriječiti da je sa sobom unesete u kuću.

Zamislite plan stana a onda preko njega mentalno postavite krst. Zatim kod ulaznih vrata kredom nacrtajte prvi krstić, pa drugi u najudaljenijoj prostoriji smještenoj direktno od vrata. Treći krstić nacrtajte u prostoriji koja se nalazi na desnoj strani stana, a četvrti u prostoru sa lijeve strane (gledano od ulaznih vrata). Zatim otvorite ulazna vrata i ispred praga povucite liniju slijeva nadesno. Ova zaštita kredom djeluje mjesec dana, a nakon tog perioda ponovite ritual.

Energija ulazi u kuću kroz vrata i prozore, tako da ih je potrebno zaštititi. To se naročito odnosi na stanove koji se nalaze u prizemlju, suterenu ili prvom spratu. Naši preci nisu slučajno vjerovali da je potrebno zaštititi prozore, pa su stavljali na njih razne dekoracije kako bi spriječili urok. Magičnom kredom iscrtajte četiri krstića na prozoru (s lijeve strane, na vrhu prozora, s njegove desne strane i na donjem dijelu). Ova zaštita se postavlja na svaka tri mjeseca.

Izliječite anksioznost

U domu kojim vlada loša energija ukućani mogu osjećati anksioznost, nervozu ili paranoju. Kako biste se riješili ovih negativnih emocija, uradite slijedeće. Magičnu kredu postavite između dlanova i pomjerajte ih gore-dole.

Radite to sve dok vam dlanovi ne budu bijeli od krede (od vrhova prstiju do ručnog zgloba). Odložite kredu i sastavite dlanove (kao da se molite). Zatvorite oči, duboko udahnite i dok izdišete, otvorite dlanove tako da budu okrenuti nagore.

Nakon toga snažno puhnite kako biste oduvali tragove krede. Učinite to u kupatilu, na terasi ili na ulici kako ne biste morali da čistite s poda bijele čestice. Nakon toga operite ruke pod mlazom vode, bez sapuna.