ZAVRTI MU MOZAK, NEKA BUDE SAMO TVOJ: Ovo su najuspješnije strategije za privlačenje muškarca

Neke su se žene jednostavno rodile s moći privlačenja muškaraca, zbog čega oni jednostavno luduju za njima. Ali, većina nas ipak treba da se malo potrudi kako bi privukla suprotni pol.

Istraživanje koje je sproveo profesor psihologije Dejvid Bus na 100 studenata pokazuje da se pri pokušajima privlačenja suprotnog pola pojavljuje oko 101 taktika, a te je taktike grupisao u 23 različite kategorije. Iz njih je izvukao 6 kategorija koje rezultiraju s najvećim uspjehom pri zavođenju.

Održavanje urednog izgleda

Sasvim logično, urednost je na prvom mjestu. Većina žena smatra da je uredan izgled prvi korak u ostvarivanju pozitivne komunikacije s nekim ko ih zanima. Svaka žena koja je srela nekoga ko joj se sviđa dok je izgledala neuredno zna koliko je to važno za ostavljanje dobrog utiska. Pod urednim izgledom misle na čistu kosu, uredne nokte i, nimalo iznenađujuće – dobar parfem.

Fit tijelo

Bez brige, sudionici ovog istraživanja ne misle na pločice na stomaku i tijelo s naslovnice. Pod fit tijelom se više misli na održavanje zdravog životnog stila i tijela čijim smo izgledom zadovoljni. Ljudi koji su zadovoljni svojim tijelom lakše će se upustiti u flert od onih koji su baš zbog toga skloni bježanju od komuniciranja s drugima.

Lijepa odeća

Ni tu se ne radi o nošenju poslednjih trendova nego o odjeći za koju znamo da nam dobro stoji i u kojoj se osjećamo samopouzdano. Farmerke koje nam provjereno dobro stoje mogu napraviti veliku razliku između toga kako se osjećamo kad pričamo s nekim, a uz povećano samopouzdanje dolazi i veća privlačnost.

Smisao za humor

Isključićemo muškarce koji ne vole žene sa smislom za humor jer su oni ionako u manjini – žene koriste smisao za humor kao strategiju privlačenja muškaraca i to s punim pravom. U većini istraživanja o tome što muškarci vole kod žena, smisao za humor je na visokoj poziciji.

Pristojno ponašanje

Svako ima svoju definiciju onog šta je pristojno a šta prelazi granicu, ali ono što je zajedničko većini žena je činjenica da tokom pokušaja privlačenja muškarca pokušavaju da budu maksimalno prijatne i pristojne prema okolini.

Flert

Stvar je sasvim jednostavna – ako nam se neko sviđa, najpametnije je to pokazati flertom. Sve veći broj žena uzima stvari u svoje ruke i ne čeka da muškarac koji im se sviđa to shvati iz suptilnih signala. Flert uvek prolazi, naravno ako ima mjeru.

(besnopile.rs)