Završio u zatvoru jer je kupio preko interneta lutku za seks u obliku djeteta

Sud u norveškom gradu Fredrikstadu je strpao u zatvor lokalnog čovjek na šest mjeseci jer je kupio na internetu lutku za seks koja izgleda kao dijete

To je prva takva presuda u zemlji.

23-godišnji muškarac je priveden nakon što je carinska služba otkrila silikonsku lutku za seks, koja izgleda kao dijete. Lutka je nalikovala djevojčici između 9 i 12 godina, te je koštala oko 10.000 norveških kruna (više od 1200 dolara).

Pretres čovjekovog doma u sklopu istrage je također otkrio 1.600 fotografija i 26 video materijala dječje pornografije na njegovom računalu. Tokom suđenja, koje je počelo 30. 10., okrivljenik je priznao „kupuju lutke i skidanje sa interneta i pohranu uvredljivih materijala”, rekli su odvjetnici.

„Znam da je to krivo i da se neće ponoviti. Ja sam spreman odraditi zatvorsku kaznu„ – rekao je čovjek na sudu.

U svojoj znamenitoj presudi u petak, suci su odlučili da „lutka predstavlja manje dijete na posebno šokantan način”. Prema sudu, zaplijenjena seksualna igračka „doprinosi banaliziranju seksualizacije djece, a prevencija kolektivnog prepiranja je provedena kroz ovu strogu sudsku presudu koja može djelovati kao zastrašujuća na takvom tržištu.”

„Čak i ako ne možemo isključiti činjenicu da lutka može djelovati u određenoj mjeri kao zamjena za agresiju, teško je zamisliti da se privatni interesi mogu zalagati za ovaj proizvod”, kaže se u presudi navodi AFP.

Norveška carinska služba je zaplijenila prošle godine nekoliko lutki za seks koje su izgledale poput djece, i u tom novom trendu je alarmirana Nacionalna kriminalistička agencija (Kripos).

„Kripos procjenjuje da naručivanje lutki za seks koje izgledaju kao dijete je znak da oni koji naručuju takve lutke imaju seksualnu privlačnost prema djeci. Osim toga, lutke su vrlo realno napravljene i moguće je da spolni odnos s lutkama može razbiti barijere za počinjenje nasilja nad djecom„ rekla je agencija u priopćenju, dodajući da zaštita maloljetnike od seksualnog zlostavljanja je jedan od njihovih glavnih prioriteta.

NoviSvjetskiPoredak.com