Zastrašujući scenarij: Kako bi izgledao život na Zemlji bez Sunca, i gdje bismo tražili spas? (Video)

Da li ste se ikada zapitali šta bi se dogodilo sa Zemljom da Sunce nestane?

Sunce je oko 333.000 puta veće od Zemljine mase i proizvodi jednaku količinu energije kao milijarda nuklearnih bombi svake sekunde!

Albert Ajnštajn je teorijom opšte relativnosti dokazao da sila gravitacije nije trenutna, već putuje jednakom brzinom kao svjetlost. Tako da, ako bi Sunce nestalo, ne bismo toga bili svjesni punih osam minuta prije nego bi nam se smrknulo pred očima.

Zvijezde bi i dalje sijale, i struja bi nastavila da radi, pa bi gradovi ostali osvijetljeni dok god bi bilo struje.

Mjakl Stivens, osnivač popularnog Jutjub kanala Vsaucea objašnjava da bi se nakon osam minuta jedna stvar promijenila – nestala bi fotosinteza – proces kojim se sve biljke snabdijevaju hranom. To znači da bi većina malih biljaka uvenula za nekoliko dana, piše dnevno.rs.

Nakon sedam, dana prosječna temperatura na Zemlji pala bi na 0 stepeni Celzijusovih, a do kraja prve godine dostigla bi -100 stepeni Celzijusovih.

Istovremeno, hladili bi se okeani i mora, pa bi se vremenom zaledili, što bi Zemlju pretvorilo u ledeni svijet. Ali, kao što je to slučaj sa dubokim jezerima zimi, zaledile bi se samo površine, što znači da bi voda ispod pokrivača ostala u tečnom stanju.

Ako bi ijedan čovjek sve ovo preživio, jedino utočište pronašao bi u blizini geotermalnih otvora na dnu okeana.