Zašto žene traže krivca za prevaru svog partnera u drugoj ženi? Zašto odaju tuđe tajne? Zašto tračaju? Jesul veće tračalice od muškaraca?

Psiholozi su pronašli 10 stvari koje rade zavidne i žene bez dostojanstva. Ovi postupci zapravo govore samo o vaspitanju, moralu i manirima, i to u negativnom smislu

Žene se još odavno trude da učine sve zarad ravnopravnosti među polovima, pa je sve češća pojava odbacivanje vrijednosti patrijarhalnog društva. Ali, nerijetko su žene same sebi velike protivnice, iako tu titulu dodjeljuju muškarcima. Pročitajte ovih deset loših ženskih navika i uvjerite se da su, ipak, one veće tračalice od muškaraca. A možda i nisu!

1. Pogrdna imena

Ukoliko druge žene nazivate pogrdnim imenima vezanim za ženski rod, tako šaljete poruku svima oko njih, pa i muškarcima, da je u redu tako nazivati ženu. Nije vaš problem koliko je partnera neka žena imala, na koji način je napredovala u karijeri ili činjenica da vara muža.

2. Komentarisanje tuđeg izgleda

Ovo je jedna od omiljenih ženskih razbibriga, ali i način podizanja sopstvenog samopouzdanja i ega. Problem je u tome što žene osuđuju ljude koji žensko tijelo posmatraju kao “parče mesa”, a zapravo to i same rade.

3. Zavođenje zauzetog muškarca

Kao prvo, muškarac kog je lako zavesti i oteti drugoj ženi i nije neka prilika! Isto to bi moglo da se desi i vama kasnije, pa bi prvenstveno zbog sebe trebalo da na to i ne pomišljate.Izbjegavajte takve stvari, naročito ako su posrijedi i djeca. Ne radite drugima ono što ne biste voljeli da neko uradi vama!

4. Svaljivanje krivice za partnerovu prevaru na drugu ženu

Žene bi trebale da prestanu da traže krivca za prevaru svog partnera u drugoj ženi. Nije ona sa vama u vezi, nema ona obavezu prema vama, a dešava se da druga žena i ne zna da postojite. Zapamtite, on je taj koji vas je izdao!

5. Širenje tračeva

Jedno je komentarisati nešto sa najboljom drugaricom, a nešto sasvim drugo pokušavanje da se zbližite sa drugima pomoću širenja neprovkerenih informacija o drugim ženama! Time govorite samo o sebi, ne o njoj.

6. Neprikladni komplimenti

“Super ti je kosa, ali bolje bi ti stajala još kraća” ili “Jesi li oprala kosu, baš je lijepa?” nisu komplimenti. Ako nemate pravi kompliment, bolje ćutite.

7. Izbjegavanje razgovora

Ovakvo ponašanje nije čudno kada je riječ o ženama. Svima drugima će ispričati zašto i kako ju je koleginica ili drugarica iznervirala, ali baš njoj se uglavnom neće obratiti. Kada ovo učinite, drugi će vas gledati kao nesposobne da se suočite sa problemom kao odrasla osoba.

8. Odavanje tuđih tajni

Ako ste obećali da ćete ćutati – to i učinite! Zapamtite, tuđoj tajni treba pristupiti onako kako biste voljeli da drugi postupaju sa vašima. Time iskazujete poštovanje prema osobi koja vam se povjerila, ali i otkrivate da ste čovjek od riječi.

9. Takmičenje i gluma

Uspjeh druge žene može biti odlična motivacija i primjer na koji se možete ugledati. Ali, sa druge strane, to može biti i izvor frustracija i opravdanje za vašu pasivnost. Svijet nije tako mali da bi samo jedna žena mogla da uspije! Ako vam smeta druga žena, nije vam simpatična ili nemate dodirnih tačaka sa njom, nemojte licemjerno glumiti, već jednostavno nemojte da se družite sa njom.

10. Blaćenje tuđeg partnera

Bilo da je u pitanju prijateljica ili sestra, žene često smatraju da imaju pravo da ogovaraju tuđeg partnera ili da pitaju tu ženu zašto ga trpi. Osim ako je riječ o zlostavljanju i nasilju, nemate pravo da sudite o tuđem izboru, niti možete da znate sve detalje njihovog odnosa!