ZAŠTO TREBATE IMATI BILJKE U SPAVAĆOJ SOBI?

Ako imate problema sa spavanjem i želite poboljšati kvalitetu sna, u spavaćoj sobi pronađite prostora za biljke poput lavande, bršljana, aloe vere ili gerbera.

Lavanda ima brojne zdravstvene prednosti, a poboljšanje kvalitete sna samo je jedna od njih. Apsorbirajući CO2, lavanda oslobađa svježi kisik i pročišćava vazduh…

Zbog umirujućeg mirisa se koristi u fitoterapiji i aromaterapiji za liječenje poremećaja kao što su tjeskoba, stres i poremećaji spavanja.Ako niste ljubitelj intenzivnog mirisa lavande, u spavaću sobu možete staviti engleski bršljan.

Riječ je o biljci koja također čisti zrak, uklanja sve toksine i stvara opuštajuću atmosferu za spavanje. Mirni ljiljan je biljka koja će popraviti vazduh u spavaćoj sobi za čak 60 odsto. Osim toga, ova biljka upija plijesni koje kroz svoje listove pretvara u hranu.

Kovrčava paprat je biljka koja također zaslužuje mjesto u vašoj spavaćoj sobi jer ispušta kisik tijekom noći i čini vazduh u spavaćoj sobi svježim i čistim. Ova biljka nalazi se na NASA-inoj listi najkorisnijih biljaka. Zrak će čistim i svježijim učiniti i biljke poput aloe vere, jasmina i gerbera.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!