Zašto treba sačuvati mliječne zube svoje djece – Nevjerojatno otkriće!

zubiKada djeci ispadaju mliječni zubići, mnogi roditelji čine poseban ritual, prenosi uspesnazena.com. Da razvesele dijete, zubić mijenjaju za novčić, i šalju ga zubnoj vili, jer sva djeca vole takvu zabavu. Odnosno, bacaju te zubiće.

 Ali, prema najnovijim znanstvenim istraživanjima, ispostavlja se da su mliječni zubi – vrijedan genetski materijal, koji se može izboriti s različitim ozbiljnim oboljenjima.

Stvar je u ovome – mliječni zubi u sebi sadrže matične stanice! Ove stanice mogu regenerirati neurone, kosti i hrskavice, a također, i neke stanice srčanog mišićnog tkiva.

 Suvremena znanost omogućuje korištenje ovih stanica za oporavak organa u slučaju bolesti.

Zadnja znanstvena otkrića svjedoče o tome da je moguće izliječiti leukemiju, multipli mijelom i  Hodgkinovu bolest pomoću korištenja matičnih stanica djeteta. Ranije su se ove bolesti liječile samo transplantacijom koštane srži ili drugog tkiva.

Da se sačuvaju matične stanice, treba zamrznuti mliječni zub u roku od 48 sati nakon ispadanja. U Americi i mnogim drugim zemljama postoje banke krvi i tkiva iz pupkovine i banke matičnih stanica u koje se može predati genetski materijal na čuvanje, još pri rođenju djeteta. Ako se dijete razboli, ono će biti sigurno – nove tehnologije će se pobrinuti o njegovom zdravlju.

 Ali, ako ne postoje sredstva i mogućnosti korištenja takvih banki, neophodno je samo zamrznuti mliječni zub djeteta, i čuvati ga. Tko zna, možda će to u budućnosti spasiti njegov život …