ZAŠTO SRETNI PAROVI NE „DIJELE“ SVOJU LJUBAV PO DRUŠTVENIM MREŽAMA

loveStatus na društvenim mrežama može biti bitniji od onog što se događa u svijetu. Jednostavno, živimo u takvim mikrokosmosima gdje je naše lično, ono eksponirano lično, bitnije od realnih trenutnih događaja.
Ocijenjujemo nečiji život u zavisnosti od sadržaja koji neko plasira na Fejsbuku, Tviteru ili Instagramu. Ali, nekada nismo u pravu kada izvedemo zaključak iz prikazanog. Primijetili ste da postoje parovi, znate da su u vezi, i nemaju nikakav zajednički sadržaj na Fejsbuku. Zašto?

Sretni parovi žive sada i ovdje. Sve im je dobro u životu i oni jednostavno ne vide smisao pisanja postova na društvenim mrežama. To ne znači da oni u svojim telefonima nemaju zajedničke fotografije ili da ne razmjenjuju poruke, već jednostavno- nisu im potrebene nikakve onlajn potvrde njihove veze.

Ako otkrivate svoje probleme na društvenim mrežama, ništa nećete dobiti od toga. Ne možete probleme u svojoj vezi riješiti tako što ćete ih postaviti onlajn. Ovo je metoda koja daje najmanje rezultata. Ovakvo postupanje može da pogorša stanje u vašoj vezi.

Prava sreća dolazi od trenutaka koje provedete sa osobom koju volite. Radost je u tome da budete zajedno a ne da objavljujete na svojim profilima da ste zajedno. Sretni parovi će objaviti pejzaž predjela u kom su a ne fotografiju na kojoj su sretni. Zašto? Jer uživaju u tome što su zajedno, zašto bi im bilo potrebno da Internet gleda njihovu fotografiju gdje se drže za ruke?

Nikom ništa ne dokazuju. Sretni parovi znaju da su zaljubljeni. Takođe, naučnici su otkrili da oni koji manje koriste društvene mreže bivaju sretniji od onih koji ih koriste stalno. Parovi koji su sretni u svojoj vezi znaju da je pravi izvor sreće u realnim iskustvima a ne u lajkovima i komentarima. I čemu beskrajna popularnost na Internetu kada niste sretni u vezi?

Izvor: citymagazine.rs