Zašto se “kasnim” očevima rađaju ženska djeca: Zdravko Čolić, Goran Bregović, Mel Gibson, Sylvester Stallone…

Očevi u pedesetim godinama

Iako se za muškarce običava reći da su kao vino, što stariji – to bolji, ipak je postojalo pravilo do koje godine života pripadnici snažnijeg spola odlaze u “staro željezo”. Za probirljive dame su već oni sa 50 navršenih, bili nezanimljivi, a druge su pak tolerisale muškarce i sa 60 godina. S tim u skladu i pojava kasnog očinstva nije nikakvo čudo. No, nešto drugo je zanimljivo u cijeloj ovoj priči, piše portal aura.ba, a to je sve učestalija praksa da “kasniji” očevi dobijaju kćerke, rijetko ili nikako sinove.

Tako je Zdravko Čolić, malo nakon proslave 50. rođendana, postao tata Uni. Svoje tri kćerke je u pedesetim godinama dobio i Goran Bregović. Jean Paul Belmondo u 70. godini dobio kćerkicu Stellu, a Luciano Pavarotti je u 67. godini postato tata kćerkici Alice. Sylvester Stallone je u braku sa Jennifer Flavin dobio tri kćerke. Jennifer je oženio 1997. godine, i tada je već imao 51. godinu.

Mel Gibson je u 53. godini sa ruskom pijanisticom Oksanom Grigorievom dobio kćer Luciu. Bezbroj je istovjetnih primjera kako kod poznatih starijih muškaraca tako i kod onih koji ne posjeduju milione. Stariji očevi uglavnom, po nepisanom pravilu, dobijaju kćerke. Možda ovdje ima prostora za ozbiljnije istraživanje, ali narod to tumači po onoj staroj poslovici da dobri ljubavnici “prave” žensku djecu. Pa, sa godinama iskustvo sigurno dođe…

(aura.ba)