Zašto ne smijete držati “mrtve” stvari i neuparenu obuću u kući?

Ponekada se desi da nam život upadne u crnilo. Ništa nam ne ide od ruke, posao ide loše, a ni raspoloženje nije ništa bolje. U takvim situacijama, ljudi počnu tražiti izvor i razloge svoje nesreće. 

  1. “Mrtve” stvari

Riječ je o različitom osušenom cvijeću, prepariranim životinjama, pa čak i školjkama! Školjke se moraju redovno čistiti da biste izbjegli probleme sa negativnom aurom.

2. Fotografije

Sve one slike koje vam ne izazivaju pozitivna osjećanja ne bi trebalo držati na vidnom mjestu. Sve što u vama budi negativne osjećaje morate izbaciti iz kuće.

3. Neupare stvari

Ako vam se po balkonu vuče patika koja vam se nekada jako dopadala, a pojma nemate gdje bi mogla biti druga – to je jasan znak da je došlo vrijeme da se baci, inače očekujte probleme.

4. Sat koji je stao

Ovo je veoma loš znak, zato se pobrinite da svi satovi koje imate u kući ispravno rade. Ako se ne mogu popraviti, došlo je vrijeme da ih se riješite.

5. Otrcana metla

Ako vam se metla gotovo raspala, morate nabaviti novu jer će ova otrcana privući finansijski gubitak.

6. Razni otpaci

Sitni otpaci po džepovima, novčaniku, torbu. Smatra se da od ovih sitnica mogu nastati veliki problemi.

7. Zaboravljene stvari

Svi predmeti koje niste koristili više od tri godine, prikupljaju energiju stagnacije i koče razvoj.

8. Razbijeno staklo

Razbijena stakla su simbol pukotina u zaštiti, zato je neophodno voditi računa da sva ogledala, posuđe i ostale lomljive stvari u vašoj kući budu neokrnjene.