Zašto jesti 2 kajsije dnevno: ČIVA KOSTI, OČI, KOŽU, SRCE….

Kajsije su odličan saveznik u borbi protiv zatvora, bolnih kostiju, suhe kože i suvišnih kilograma. Ova mala voćka je izvor vitamina, poznatog kao retinol koji, osim što čuva zdravlje očiju, pomaže u jačanju imunog sistema i čuva zdravlje kože.

Kajsije i koža
Kombinacija vitamina c, a i fitonutrijenata iz ovog voća garantuje savršeno zdravu kožu. Antioksidansi iz kajsije usporavaju proces starenja, a redovnom konzumacijom ovog voća, koža će vam izgledati svježije i podmlađeno. Pored toga, antioksidansi utiču i na izbacivanje toksina iz organizma.

Kajsije i mršavljenje
Kajsije su odličan izvor vlakana. Retinol iz kajsija je topiv i brzo se razgrađuje u organizmu, a važni nutrijenti se brže apsorbuju. Vlakna razgrađuju masne kiseline, podstiču rad metabolizma i tako brinu o zdravlju sistema za varenje, koje je jako važno ukoliko želite da se riješite suvišnih kilograma. Stoga, ako ste na dijeti, kajsije su odličan izbor za vaš probavni sistem. Ovo voće idealno je i za užinu tokom dijete jer nema puno kalorija, a dobro će vas zasititi.

Kajsije i kosti
Kajsija je bogata kalcijumom, koji nam je potreban kako bi se kosti razvile i ostale zdrave. Pored kalcijuma, jedan plod kajsije sadrži i kalijum u velikoj količini, bez kojeg se kalcijum neće pravilno apsorbovati u organizmu.

Kajsije i srce
Kad je voće puno vlakana, ono pomaže i pri snižavanju holesterola što znači da štiti vaše srce, a kalijum koji se nalazi u kajsiji održava zdrave nivoe elektrolita i tako pomaže radu srčanih mišića.