Zašto je medaljon ove Sarajke najbolja zaštita od svih nesreća, švalerki, sponzoruša…

– Na nagovor i po preporuci dobre drugarice, odlazim gospođi Kadi. Kao medicinski radnik, sa svojih 38 godina, nisam vjerovala niti sam posjećivala vidovnjake niti bilo koga drugog ko se bavi alternativnom medicinom. Ipak, priznajem, zvanična medicina meni nije mogla pomoći. Zvanična medicina mi nije mogla vratti muža niti obrisati ljubavnicu iz njegovog života, Kada jeste.

– Zvanična medicina mi nije pomogla da zatrudnim, Kada jeste. Zato je, od kako sam je upoznala, Kada moja zakletva – kazala nam je Aldijana D. (38), medicinski radnik trenutno bez zaposlenja, iz Sarajeva (puni identitet poznat redakciji).

Primarni problem naše sagovornice bilo je začeće. Zatim ju je muž napustio, Aldijana se razbolila, dobila otkaz…

– Baš sam bila potonula. Dalje vjerujem da nije moglo. Tada odlazim Kadi s ogromnim bolovima u želucu. Nalazi su mi super, prethodno sam radila UZ abdomena, test na helikobakteriju, gutala sam i sondu i, svi moji nalazi su savršeni. Nemam čir, nemam kaskadni želudac na šta sam sumnjala, sve je u redu, a mene želudac boli. Tada, i isključivo zbog želučanih smetnji, odlazim Kadi.

– I dešava se nešto što bi moglo ući u anale najčudesnijih oporavaka ikad. Kada odrađuje neki ritual, daje mi naučenu vodu, zaštitni medaljon. Javlja mi se mučnina, zatim povraćanje. Povraćala sam skoro dva sata. Ne bih da gadim čitateljima život detaljima, ali, bilo je tu svega. Razum ne može da prihvati da je sve to bilo u meni, jer, kamere to nisu uočile, a snimala sam sve detaljno više puta, no, oči vide, nos osjeti!

– Čudo, kažem vam čudo! Nakon toga, dolazim sebi i vidim, želudac me ne boli.

– Kazujem to Kadi, onako, sva sretna, a ona mi odgovara da je to razumljivo jer sam povratila sihir!

– Tada saznajem da sam godinama bila žrtva sihira, koji su mi stopirali začeće i koji su u konačnici odvojili muža od mene. Sve to Kada poništava. Muž se vraća, ostavlja ljubavnicu. Opraštam mu jer znam da je sve što je rekao i uradio, bilo pod utjecajem crne magije. Nije mislio svojom glavom, kao ni ja.

– O ljudima koji su mi 15 godina, koliko sam u braku, radili o glavi, ne želim trošiti riječi. Bespotrebno je. Sve će im se vratiti s kamatama. Ja sam izliječena. Ne pijem više nikakve tablete, a sedative sam godinama pila kao vodu. Ti ljudi su magijokm mene razbolili, magijom mi od muža napravili švaleram doveli mu magijom tuce sponzoruša u život. Sada je svemu tome kraj.

– Želudac me ne boli, normalno jedem, normalno spavam. Muž je tu, sa mnom. Ljubavne smo zavjete obnovili, proživljavamo pravu romansu. Sve je onako kako je Kada rekla da će biti.

– Najavila mi je i trudnoću, povratak na posao i još dosta toga. Sve se ostvaruje po redoslijedu kako je rekla da će biti. Promijenila mi je života za 180 stepeni. Zovem je majkom, jer je zaista majčinski postupila prema meni. Duša jedna od žene!

– Ja još sebi dolazim od šoka. Nije lako. Ipak sam ja godinama imala napade panike, gušenja..Primala injekcije, pila sedative. Mučila se, fizički i psihički potonula. Sad sam preporođena. Budim se u cik zore, pjevam. Raspoloženje je na zavidnom nivou. Ne strepim više šta će mi se desiti, ne strahujem od noći i novog dana, od ljudi. Živim za svaki trenutak u kojem sam i mogu vam reći da je sjajan osjećaj. Već sam i zaboravila kako je to živjeti neopterećen svim i svačim. A mene je Kada rasteretila!

– Prvi put sam se rodila prije 38 godina, prije 15 kad su me džini uzeli pod svoje sam umrla, a Kada me je opet oživila! – ispričala nam je Aldijana ukratko svoje iskustvo sa iscjeliteljkom Kadom.

 

 

 

Komentari

komentara