Zašto je dobro imati u domu KUĆNU SREĆU – cvijeće koje donosi sreću, nafaku, dobru energiju…

Kućna sreća je biljka za koju se vjeruje da donosi sreću i veselje u dom u kome se gaji.

Feng Šui filozofija tvrdi da biljka “Kućna sreća” podstiče protok pozitivne energije. Može biti i originalan poklon, koji jasno poručuje koliko sreće i radosti želimo osobi kojoj je darujemo..

Iako podsjeća na mahovinu, ovo cvijeće krase još sitni, gusti, okrugli zeleni listovi. Kućna sreća raste u vidu malog grma. Potiče sa ostrva Sardinija i nije zahtjevna za održavanje.

Njega kućne sreće podrazumijeva nekoliko osnovnih pravila. Traži sunčevu svjetlost, ali bez direktnog izlaganja jakim sunčevim zracima. Temperatura koja joj prija je u rasponu od 10 do 24 stepena.

Zalivanje: Kućna sreća traži redovno zalivanje ali ne i preobilno da korijen ne bi počeo da truli. Pazite da ne kvasite listiće, već samo zemlju. Listove možete s vremena na vreme prskati mlakom odstajalom vodom.

Kuća sreća, kako raste, poprima vid malog žbuna odnosno grma, ne treba joj mnogo prostora. Dostigne obično visinu od oko 18 cm. Da biste postigli željeni i lijep oblik biljke, na proljeće joj možete orezati vrhove. Upravo te odsječene izdanke upotrijebite za razmnožavanje kućne sreće. Sa većih biljaka, obavezno redovno potkrešite neposlušne uzdanke.

Razmnožavanje možete obaviti i na drugi način: iskopajte kašikom jedan dio izrasle biljke i posadite ga u saksiju sa zemljom. Ako saksiju potom držite na hladnom i vlažnom mjestu – nova kućna sreća ubrzo će početi da buja i da ispunjava saksiju.(aura.ba)