Zašto ih treba držati u kući: Bosiljak donosi novac, ruže čine čudo za romantiku, cimet donosi sreću, bijeli luk štiti od zla!

Brojni začini i biljke koje koristimo i koje možda baš sad imate u svojoj kuhinji, imaju i drugu namjenu osim da daju bolji ukus jelima. Otkrivamo koji su to začini i za šta su dobri.

Bosiljak za bogatstvo i prosperitet
Ako niste baš pri novcu, pokušajte s malo bosiljka. Naravno, konzumiranje bosiljka vas neće obogatiti, ali moglo bi da pomogne da preispitate sebe šta je za vas zaista “blago”. Pokušajte da ga konzumirate tokom jutarnje užine za plodonosniji ostatak dana.


Ruže za ljubav i prijateljstvo
Znate da su ruže simbol ljubavi i prijateljstva, pa zašto ih ne iskoristiti kako biste poboljšali odnose oko sebe? One će učiniti čudo za romantiku, ljubav, prijateljstvo i porodične odnose. Mogu da se koriste i kao začin u hrani, a od njih možete da napravite i piling ili tonik za tijelo.

Ruzmarin za iscjeljenje
Ako ste emocionalno povrijeđeni, ruzmarin će da pomogne da se umire i izliječe nevidljive rane. Vjeruje se da će smiriti trenutna osjećanja, ali i da vam pomogne da inače emotivno postanetejača osoba.

Bijeli luk za zaštitu
Bijeli luk eliminiše sve vrste neugodnosti. Ima brojne zdravstvene prednosti, ali to je takođe povezan s odbranom od zlih stvari, pa će vaš dom biti duhovno zaštićen.

Majčina dušica za znanje
Prema vjerovanjima, majčina dušica je povezana sa znanjem i razumijevanjem. Ako ga budete koristili, možda vam pomogne da bolje shvatite neke veze i odnose u svom životu.

Karanfilić za privlačnost
Tu nije riječ samo o seksualnoj privlačnosti. Karanfilić će vam pomoći da shvatite šta vam je zaista potrebno i kako do toga doći. Osim kao začin za jelo, možete ga dodati u kupku.

Nana za jasno razmišljanje
Ako prolazite kroz težak period u kojem morate da donesete neke važne životne odluke, pokušajte da sjednete uz šoljicu čaja od nane i da očistite svoje misli. Kao dodatni bonus, ona ima pregršt zdravstvenih beneficija.

Lavanda za ljepotu
Ponekad, svijet izgleda kao ružno mjesto i moramo ponovo da pronađemo životnu ljepotu.Lavanda je umirujući cvijet koji može da pomogne da se opustite i pogledate svijet oko sebe drugačijim očima. Može da pomogne i da pronađete ljepotu u sebi. Koristite proizvode za kupku na bazi lavande.

Žalfija za čišćenje
Žalfiju u raznim kulturama smatraju dobrom za pročišćavanje kuće od negativnosti ili uticaja štetnih misli.

Cimet za sreću
Ako ste u potrazi za malo sreće, dodajte cimet u šoljicu čaja ili u omiljeni desert. Kao i bosiljak, povezuju ga s blagostanjem i vjeruje se da stimuliše intuiciju koja vam može pomoći da u svoj život unesete sreću i izbjegnete loše stvari.