Zaštitni darovi iz prirode: Tri magična drveta koje štiti i daruje svoju energiju

Podovi, zidovi i plafoni obavezno su se pravili od hrastovine – da bi dom i njegovi žitelji bili zaštićeni od nepovoljnih uticaja i povratili čovjekovu duhovnu snagu. Hrast ispoljava iscjeljujuće osobine od devet sati uveče do tri sata iza ponoći, a ostatak vremena „spava“ prikupljajući snagu.

Uzmite u obzir da svako drvo ima vlastite magične osobine. U šumi se morate prilagoditi energiji drveta. Ne smijete bezobzirno odsjeći njegovu grančicu. Zagrlite stablo i zamolite drvo da vam promogne, a ono će, sasvim sigurno, tada podijeliti svoju energiju s vama

Breza

Prema vjerovanjima, u njenom lišću krile su se duše mrtvih. Upravo zbog toga, naši preci nisu sadili brezu uz samu kuću, neko pored kapije. Obavezno su pored breze stavljali klupu kako bi uživali u njenoj ljepoti i razgovarali s njom.

To je uvijek unosilo mir u dušu. Breza je naročito blagonaklona prema djeci i ženama koje očekuju bebu. U stara vremena, žena pred porođajem obavezno se obraćala brezi, moleći je za lak porod i zdravo dijete. Metlom od brezovog pruća čistile su se „nečiste sile“ iz ćoškova kuće. Energija breze je ženska. Ona uvećava žensku ljepotu i mladost.

 Hrast

To je drvo sa najjačom energijom. Njegova energija je mušča. Hrast nije nimalo jednostavno drvo jer se dugo navikava na čovjekovo priststvo. Ali kada vas pusti pod svoje grane, više vas neće napuštati i pomagaće vam gdje god da se nalazite. Ovo je drvo takođe u stanju da prenosi informacije na daljinu.

Upravo zbog toga su se u drevna vremena hramovi hradili u hrastovoj šumi. Podovi, zidovi i plafoni obavezno su se pravili od hrastovine – da bi dom i njegovi žitelji bili zaštićeni od nepovoljnih uticaja i povratili čovjekovu duhovnu snagu. Hrast ispoljava iscjeljujuće osobine od devet sati uveče do tri sata iza ponoći, a ostatak vremena „spava“ prikupljajući snagu.

 Jela

Jela je drvo koje se suprostavlja zimi i ne spava, poklanjajući svoju energiju ljudima tokom cijele godine. Međutim, ona nije previše darežljiva i daje tačno onoliko koliko vam je potrebno, ali zato to čini u sva četiri godišnja doba.

Njena energija ne djeluje odmah, poput munje. Može proći i svijela sedmica prije nego što vi, jednog divnog ponedjeljka, počnete osjećati djelovanje njene pozitivne nergije.