Zaratili zbog eura: Ljuba Aličić optužuje Šabana da krade bakšiš!

Posvađali su se zbog bakšiša na svadbi, a nekada su bili nerazrvojni. Čak su snimili i prelijepu duet pjesmu “Zadnju suzu isplakaću”

Da estradna prijateljstva pucaju i u poznijim godinama života i karijere, kazuje i slučaj Šabana Šaulića i Ljube Aličića, dvojice Šapčana, dugo vremena velikih prijatelja.

Svoje su prijateljstvo krunisali devedesetih godina duet pjesmom “Zadnju suzu isplakaću”, koja je tada bila veliki hit. I mora se priznati da je dobra pjesma, ali je ni jedan, ni drugi danas ne forsiraju.

Zamjerili su se “na mrtvo ime” i to zbog bakšiša na ciganskim svadbama. Ljuba Aličić je optužio Šabana da je lopov i gladan novca, te da je proklet zbog toga.

“Šaban bi htio samo da on živi i niko više! On iznad svega voli rakiju i novac. Od kada ga znam nikada mu nije bilo dosta para – kazao je Ljuba Aličić, dodavši da se često znao sukobiti sa Šabanom zbog bakšiša na ciganskim svadbama po Italiji, Austriji, Francuskoj…. Na tim veseljima se daruju pjevači i pjesme, ali je običaj da zvijezde skupljaju bakšiš i kasnije ga dijele zajedno sa muzičarima.

“Šabanu to nije bilo sveto. On je sve uzimao sebi – kazuje Ljuba i dodaje da mu se to “nikada nije sviđalo kod Šabana”.

Ljuba tvrdi da on bakšiš uvijek dijeli s kolegama i da nikad na kvarno nije uzeo novac, a dešavalo se da je zarađivao i nekoliko desetina hiljada eura za jednu pjesmu.

“Dobijao sam velike pare, jednom sam čak uzeo 25.000 eura za nekoliko minuta. Uvijek sam dijelio s muzičarima na ravne časti – tvrdi Aličić.

On tvrdi da ne postoji osoba na estradi, osim Šabana, s kojom nije u dobrim odnosima.

Šaban, po obiočaju, nije želio da komentariše riječi svoga kolege. Samo kratko kaže:

“Ma pusti ga, neka priča. Ja mu ne zamjeram!

Poslušajte Šabanov i Ljubin duet “Zadnju suzu isplakaću”