Započnite jutro svaki drugi dan: DORUČAK KOJI OPORAVLJA CIJELO TIJELO (RECEPT)

Jede se 3 puta nedjeljno, izbacuje nakupljene toksine i topi masne naslage!
Ovaj jednostavan recept će vam pomoći da očistite tijelo kompletno od nakupljenih toksina, ubrzate metabolizam, ali i riješite problem zatvora. Sastojci povoljno djeluju na crijeva, stimulišu njihov rad i obnavljaju narušenu crijevnu floru.

Osim što ima zdravstvene prednosti, ovakav doručak će vam pomoći i da se oslobodnite nakupljenih kilograma. Preporučuje se da na ovaj način započnete jutro 3 puta nedjeljno.
Evo šta vam je potrebno za pripremu: (Mjera je jedna supena kašika)
• Ovsene pahuljice: 3 do 5 kašika (mogu i neke druge vrste pahuljica – ražene, zobene, heljdine pahiljice)
• Speltine mekinje: 1 kašika
• Čia sjeme: 2-3 kašike
• Izrendana jabuka
• Sojino mlijeko od vanile ili čokolade ili neko drugo mlijeko ili jogurt. Možete koristiti i neki prirodni voćni ili sok od povrća.
Priprema:

Veče prije, čia sjemenke, prelijte sa malo mlijeka i ostavite da odstoje kako bi nabubrile.

Ujutru sa čija sjemenkama pomiješajte i sve ostale sastojke i dodajte još malo mlijeka ili druge tečnosti za koju ste se odlučili.

Kako bi doručak bio još ukusniji možete dodati i malo cimeta, rendanog kokosa, lomljenog lješnika ili mljeveno laneno seme.

Ovaj doručak bi trebalo pojesti odmah čim ustanete, kako bi se metabolizam pokrenuo i mogao da sagori više kalorija. Nakon nedjelju ili dvije pirmijetit ćete drastično poboljšanje. Imaćete više energije, nećete imati potrebu za slatkišima i nezdravom hranom, a stomak će vam raditi kao sat.