ZAPIŠITE RECEPT – Torta kraljice Elizabete: Pravi se za 10 minuta, jednostavno, bez pečenja i muke!

U pitanju je brza keks torta koja se ne peče i koja se neprestano pravi na kraljevskom dvoru!

Sastojci:

  • 120 g crne čokolade
  • 120 g šećera
  • 120 g putera
  • 220 g keksa

Za podmazivanje: pola kašike putera

Za glazuru: 220 g crne čokolade

Za ukrašavanje: 20 g čokolade i malo mljevenog keksa ili oraha

Priprema: Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema).

Pjenasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje. Dodajte i izlomljeni keks, dobro promiješajte žicom, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje 3 sata. Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi. Ukrasite rendanom čokoladom i mljevenim orasima, piše “Lepa & Srećna“…

Komentari

komentara

error: Content is protected !!