ZAPALITE ŽALFIJU: Istjeraćete zlo iz kuće i učiniti čuda za svoje zdravlje!

Žalfija je na ovim prostorima od davnina poznata kao ljekovita biljka. Naši preci su je koristili za istjerivanje zla, ali i za liječenje mnogih bolesti.

U raznim krajevima je nazivaju raznim imenima – kadulja, pelin, kaloper, bijeli džiger, slavulja… što samo govori o tome koliko su je naši preci koristili.

Ova ljekovita biljka ima široku medicinsku primenu i ulazi u sastav mnogih lijekova. Njena ljekovitost potiče od isparljivih etarskih ulja, onda zamislite koliko je zdravo udisati njena isparenja.

Bilo da je ljeto ili zima, da su prozori otvoreni po cijeli dan ili su zatvoreni, vazduh u našoj kući je pun raznih otrova i mikroorganizama.

Ako hoćete da se riješite ovih, nepoželjnih materija, pročistite vazduh u svojoj kući ili, kako bi naši stari rekli – da istjerate zlo, najbolje ćete to uraditi pomoću žalfije. Istraživanja su pokazala da kada okadite prostoriju žalfijom, uništi se čak 94 odsto bakterija iz vazduha. A kada su istraživači ispitali vazduh slijedećeg dana, on je i dalje bio čist.

Sve što treba da uradite jeste da suhe listove žalfije savijete u “štapić” i zapalite jedan kraj i odmah ugasite. Nakon toga ona će početi da se žari i da dimi.

Ako ovo budete radili svakih nekoliko dana, uradićete mnogo za svoje zdravlje.

Spriječićete glavobolje, kašalj i respiratorne infekcije, smanjiti mogućnost od dobijanja raka pluća i srčanih bolesti i tretirati hronični umor i astmu.