Zanimljivo svjedočenje N.N. bivše bosanske političarke o ljekovitoj moći „Počiteljskog sirupa“: Izbjegla sam operaciju jetre!

U bjesomučnoj potrazi za „čarobnim štapićem“ koji će jetri vratiti energiju i zdravlje, stigla je do sarajevske fitoterapeutkinje Senke Mušanović i njenog nadaleko čuvenog eliskira za zdravu jetru „Počiteljski sirup“. I spasila se…!

Milion pitanja se 63- godišnjoj N.N., koja danas živi u Sloveniji, vrzmalo po glavi dok je čitala medicinsku dijagnozu, a u glavi joj odzvanjale doktoricine riječi „da je jetra ozbiljno oštećena, ali da ne treba gubiti nadu, tim prije što je danas hirurška intervencija u većini slučajeva uspješna“.

Senka Mušanović

Ona je imala akutnu fazu ciroze jetre, dakle ona koja se može liječiti! I izliječila je! Vjeruje da je to bio zajednički rezultat konvencionalne medicine, fitoterapije, režima ishrane i njenog novog načina života.

  • Prvo što sam izbacila iz života jeste stres, svakodnevno nerviranje i brz životni tempo pogubnije utječu na zdravlje jetre od alkohola ili gaziranih sokova. Okrenula sam se zdravoj ishrani i „Počiteljskom sirupu“, a uživala u ljubavi koju su mi poklanjali najbliži. I, evo me! Živa i zdrava! – kazuje naša sagovornica.

Fleke

Kako to obično biva kod većine ljudi, na prve simptome N.N. nije reagovala. A prvo su se pojavile fleke po tijelu. Nekoliko mjeseci ih je ignorisala. Tek nakon laborattoprijskih nalaza, koji su pokazivali enormno uvećanje bilirubina, bilo je jasno da se jetra „umorila“.

  • Zbog obaveza i posvećenosti politici na zdravlje sam bila zaboravila. Ako bi me šta zaboljelo, u hodu bih popila tabletu i nastavljala dalje. Da sam ozbiljno bolesna, saznala sam prilično kasno, ali ipak ne i prekasno – priča nam N.N. .

Zvanična dijagnoza je glasila: hepatitis B i ciroza jetre.

  • Nakon toga se sve odigravalo munjevito. Snimanja, terapije, biopsija, pregledi, dijagnoze… Bilo je jasno kao dan da sam platila danak brzom tempu i stresnom načinu života.

Bolničko liječenje je teklo sporo, puževom brzinom. Ako ih je i bilo, pomaci su bili neznatni. Bilirubin je neznatno padao.

  • U takvim situacijama čovjek traži slamku spasa na sve četiri strane svijeta. Iskreno pribojavala sam se sutrašnjice. Nisam se plašila smrti, koliko tegoba prije konačnog odlaska na Onaj svijet. A silno sam željela živjeti dalje.

Zdrava jetra

U toj bjesomučnoj potrazi za „čarobnim štapićem“ koji će jetri vratiti energiju i zdravlje, stigla je do sarajevske fitoterapeutkinje Senke Mušanović i njenog nadaleko čuvenog elisksira za zdravu jetru „Počiteljski sirup“.

  • Sa svežnjem medicinskim nalazama zaputila sam se kod Senke. Ostali smo nekoliko sati u veoma prijatnom i ohrabrujućem rauzgovoru. Senka je tražila da promijenim režim ishrane, a da uz „Polčiteljski sirup“ odmah ne odbacujem farmakološku terapiju, već da je zmanjujem – na početku za trećinu, pa polovinu, dvije trećine… Nakon svake potrošene boce „Počiteljca“ bila sam obavezna da vadim kontrolne nalaze.

Naša sagovornica kaže da joj u početku nije bilo ugodno piti sirup, gorak je. Ali, nije odustajala. Vrlo brzo je uočila da joj se stomak „ispuhao“, koža je bila čistija, a ona vitalnija i svježija.

Sve se to dešavalo u proljeće prošle godine. N.N. je potrošila ukupno 6 pakovanja „Počiteljskog sirupa“. Od tada je prošlo 16 mjeseci. Sjajno se osjeća. Doduše, zalupila je vrata političkom životu, uživa u porodićnoj harmoniji, a na cirozu jetre skoro da je i zaboravila.

Definitivno, ja sam živi svjedok da sam cirozu jetre pobijedila i to uz pomoć „Počiteljskog sirupa“ travarke Senke Mušanović. Nisam vjerovala da je to toliko moćan lijek, ali zaista pomaže i to mnogo više više nego što mnogi misle. Ja sam to rekla i svojim doktorima – kazala nam je na kraju naša sagovornica.

Senka Mušanović: Jetra – organ s 300 funkcija

Jetra je organ koji ima preko 300 funkcija u tijelu. Jedna od njih je i čišćenje toksina iz krvotoka, čišćenje krvnih začepljenja te proizvodnju enzima za probavu.

Jetra je sposobna sama se obnoviti  ali ako je pod stalnim napadima toksina, alkohola, ili infekcija poput hepatitisa, može se toliko oštetiti da više nije sposobna funkcionirati. Ova oštećenja vode do ciroze jetre.

Prema nekim podacima, ciroza jetre ili hronična bolest jetre je 11. uzrok smrti muškaraca i dva puta više pogađa muškarce nego žene. Najčešći uzroci ciroze jetre su hepatitis C i hronični alkoholizam.

Oko 10 do 35% alkoholičara razvit će alkoholni hepatitis, što je prva stepenica za razvoj ciroze.

Nakon godina pijenja, oštećenje može biti opsežno i povezano je s ostalim navikama (loša prehrana i nedovoljan unos vitamina).

Mnogi ljudi ne primijete simptome ciroze jetre dok bolest nije već uznapredovala. Neki od simptoma su: opća slabost, svrbež, žutica uzrokovana visokim razinama bilirubina kojeg jetra ne može izbaciti iz tijela, uvećana jetra, bolovi u trbuhu, nakupine masti ispod kože uzrokovane nakupinama holesterola, mekane žute točke na vjeđama, te nakupljanje tekućine u trbuhu (ascites) –š to je uobičajeni znak uznapredovale ciroze.

 

 

Komentari

komentara