Zamislite da ujutru ne morate da brinete o kosi? Evo kako!

Nećete morati da oštećujete kosu fenom, peglom i figarom

S jednom obavezom manje, jutra bi vam bila opuštenija, a sigurno biste se i budile srećnije kada biste znale da će vam frizura već biti namještena. Iako zvuči kao fikcija, to je ostvarivo i mnogo je lakše nego što mislite. Otkrijte 5 super trikova za buđenje sa savršenom kosom.

Uložite u svilenu jastučnicu

Pamučne jastučnice jedan su od glavnih krivaca za raščupanu i neurednu kosu, dok svilene imaju suprotan učinak. A osim što će se spavanje na svilenim jastučnicama isplatiti vašoj kosi, i koža će vam biti zahvalna jer će biti manje sklona borama.

Isprobajte noćne maske

Ako još niste čule za ovaj proizvod, krajnje je vrijeme da vas neko obavesti o noćnim maskama za kosu koje sada već možete pronaći u ponudi raznih skupljih i jeftinijih bjuti brendova. Nanesite masku na kosu prije spavanja i prekrijte glavu kapom ili maramom, a ujutro ćete se probuditi sa savršenom svilenkastom kosom.

Zaštitite kosu

Čak i kada ne nosite noćnu masku, kosu je dobro prekriti tokom spavanja. Nabavite svilenu kapicu za spavanje ili umotajte glavu u svileni šal koji će imati jednako pogodan učinak na kosu kao i jastučnice od svile.

Zavežite kosu u rep

Još jedan način da spriječite da vam se kosa zamrsi i isuši tokom spavanja jeste da je zavežete u visok rep. Ipak, nemojte nipošto da stežete kosu, kao kada planirate da izađete iz kuće, već zavežite labav rep na vrhu glave.

Napravite pletenice

I na ovaj način ćete spriječiti da se kosa zamrsi i isuši tokom spavanja, a uz to ćete se i probuditi sa savršenim kovrdžama. Jedino što trebate ujutru da uradite jeste da raspletete pletenice.