Zaljubljena žena iz Engleske želi se udati za duha: Crkva im prijeti egzorcizmom, a oni se svađaju oko datuma vjenčanja

Neobičan par iz Engleske nailazi na prepreke oko realizacije svojeg vjenčanja. Brocarde i njen zaručnik, duh Eduardo, zaručili su se u novembar prošle godine. Par komunicira na nesvakidašnje načine, putem brojnih poruka i znakova

Svi znaju koliko je teško pronaći tu posebnu osobu s kojom ćete provesti ostatak života. Nekim ljudima je tako teško da izaberu čovjeka, pa odustaju i biraju lutke u prirodnoj veličini, vanzemaljce… i duhove. To je put kojim je prošlog oktobra zakoračila goth pjevačica i modna dizajnerka iz Oksfordšira u Engleskoj, po imenu Brocarde, kada je javno objavila da ju je zaveo Eduardo, duh 35-godišnjeg viktorijanskog vojnika koji je poginuo nakon pada u bunar. Sada sretni par planira da vjenčanje održi tokom ljeta 2022.

Svađaju se oko datuma vjenčanja

Tridesetosmogodišnja Brocarde je kantautorica iz Oksfordšira i zaljubila se u Eduarda, za kojeg kaže da je duh viktorijanskog vojnika, prošle godine. On se pojavio u njenom domu i od tada su zajedno. Kao i svi parovi, imaju napetosti, ali su uglavnom veoma sretni.

  • Eduardo i ja se trenutno svađamo oko datuma vjenčanja. Želim ljetno vjenčanje, ali on mrzi vrućinu i potajno bih ga voljela natjerati da se zagrije, ali on i ovako nestaje dovoljno često. Sedmicama se nismo uspjeli dogovoriti, pa ću dizajnirati Oujia ploču s datumima vjenčanja, da vidim koji nas oboje privlači. Kunem se da se pretvorio u potpunog luđaka i njegov popis zahtjeva svakodnevno raste. Eduardo je oduvijek bio temperamentne prirode, ali čini se da svadba izvlači ono najgore u njemu – objasnila je Brocarde.

 

Brocarde i Eduardo komuniciraju na neobične načine – kaže kako joj duh često šalje zagonetne poruke dok je pod tušem.

  • Eduardo i dalje ostavlja subliminalne poruke pod tušem i pokazuje svoje emocije šaljući vruće i hladne osjećaje kroz moje tijelo. Što god da ga trebam pitati, on nađe način da mi odgovori – otkrila je.

 Crkva im prijetila egzorcizmom

Međutim, udaja za duha pokazala se kao težak zadatak. Par je odbijen iz brojnih crkava jer institucije tu vezu vide kao bogohuljenje.

  • Pronalaženje mjesta za ceremoniju se pokazalo jako teškim – napominje ona.
  • Izbačeni smo iz nekoliko crkava i već su nam prijetili egzorcizmom, želim veliko bijelo vjenčanje, ali puno ljudi jednostavno ne može vidjeti našu viziju. Eduardo se nekoliko puta pojavio, ali se ne osjeća ugodno u crkvama, to je previše riskantno za njega.

Brocarde tvrdi da neki sveštenici vjeruju u paranormalno, ali ne mogu javno govoriti o tim vjerovanjima.

  • Odbijam uzeti u obzir bilo koje od tipičnih pravila i granica, jer ovo nije tipična romansa – dodaje. – Na sve sam primijenila mentalitet ‘uradi sam’ – čak sam dizajnirala i svoju vjenčanicu, koja odaje počast viktorijanskom dobu. Eduardo je inzistirao da mu napravim viktorijansko trodijelno odijelo i poigrala sam se s nekoliko ideja, ali u konačnici to jednostavno nisam mogla – kaže Brocarde.

 Kum zapeo u paklu

Odabir koga pozvati na svadbu također izaziva probleme jer većina Eduardovih prijatelja više nije živa. Što je još gore, njegov kum je “zapeo u paklu”. Kako bi ovoj prigodi dodali dašak sjaja i glamura, par je odlučio pozvati niz poznatih osoba, uključujući duhove Marilyn Monroe i Elvisa Presleya.

Eduardo je zaprosio Brocarde u novembru 2021. kada je pronašla dijamantni prsten na svom jastuku nakon što su se posvađali. Ona tvrdi da je tajanstveni komad nakita bio romantična prosidba i rekla je ‘da’ svom duhu.

Par također ima vrlo romantične planove za Valentinovo, ali Brocarde je pomalo ljuta što ona mora sve platiti.

  • Ono što me stvarno nervira je to što ja uvijek plaćam račune, ali ne trošim puno na njega, jer ne jede i ne pije u javnosti. Rekla sam mu da želim da me odvede na strastveni sastanak, ali on je samo rekao da će biti sa mnom gdje god ja otišla – zaključila je Brocarde.