Zakon karme: Sjetila sam se žene kojoj sam otela muža, kada me je On ostavio i otišao sa mojom prijateljicom

Mišel Bragel iz Britanije kaže da su je izdale dvije najbliskije osobe u životu. Odjednom, nakon 18 godina braka, izjavio je da me više ne voli i da odlazi. Kasnije sam saznala s kim se viđa, otkrila je.

Mišel Brager (51) iz Brejntrija u Velikoj Britaniji doživjela je najgoru noćnu moru – izdali su je i suprug i najbolja prijateljica, dvoje ljudi kojima je najviše vjerovala.

Bila je sretno udata za električara Džona (48) 18 godina i oduvijek je mislila da će zajedno dočekati starost. Kaže kako nije imala razloga da vjeruje da je vara.

Upoznali su se u njenoj kancelariji, došao je da popravi računar. Svidjeli su se jedno drugome, ali primijetila je da na ruci ima burmu. Počeli su da se tajno viđaju, ali ona mu je ubrzo dala ultimatum – ili će se razvesti ili se više neće viđati.

“Iako sam bila druga žena, uvjerio me je kako želi da bude sa mnom, kako ima problema u braku. Pričekali smo s intimnošću sve dok nije otišao od svoje žene, to mi se činilo ispravnim”, ispričala je, a prenio The Sun.

Uskoro su dobili dvije kćerke, koje sada imaju 18 i 14 godina. Provodili su puno vremena s porodicom i s njenom najboljom prijateljicom 45-godišnjom Dženifer (to joj nije pravo ime).

“Dženifer je provodila skoro svaki dan s nama. Često je odlazila na izlete s nama i u noćne izlaske”, prisjetila se i dodala da nikada neće zaboraviti novembar 2015. godine.

Džon je izjavio da je više ne voli i da odlazi od nje. Bila je toliko šokirana da nije znala šta bi rekla. Nije mogla da shvati šta se dogodilo.

“Uspjela sam da ga nagovorim da provede još taj Božić s nama, ali bile su mi to najgore nedjelje u životu. Provela sam praznike moleći ga da nas ne napusti uz rijeku suza zbog njegovih oštrih odgovora. Slomila sam se pred djecom”, rekla je.

Povjerila se svojoj najboljoj prijateljici.

“Dženifer je tada bila jedina pouzdana osoba. Bila je podjednako šokirana kao i ja. Džon je otišao, ali nije mi rekao gdje ide. Sve to mi je bilo nekako previše tajanstveno”, ispričala je i dodala da joj je Dženifer bila “rame za plakanje”, ali činilo se da misli kako nema nade za njen brak – kasnije joj je postalo jasno zašto.

Mišel je odlučila da sazna istinu o tome šta se događa, pa je potražila Džona za Dan zaljubljenih 2016. godine. Otišla je do svoje prijateljice i šokirala se vidjevši da je njegov auto parkiran ispred njene kuće. Krenula je da hoda oko kuće i vidjela buket ruža u vazi na prozoru.

Džon je otvorio vrata i sve joj priznao, da su on i Dženifer ljubavnici.

“Sada znam kako se njegova bivša žena osjećala kada ju je ostavio zbog mene. Ja njegovu ženu nisam poznavala, a moja do tada najbolja prijateljica je znala gotovo sve o meni. Dvije najbliskije osobe u mom životu su me izdale”, dodala je.

Njihove dvije kćerke su se slomile kada su sve saznale, a Mišel, kaže, pokušava da ostane pozitivna zbog njih.