Zahir Poljić, živinički kiropraktičar i duhovni iscjelitelj: Za bolesnu kičmu ima siguran i bezbolan lijek!

I danas se prepričavaju priče o tome kako je ovaj čudotvorac iz sela Priluka kod Živinica iz invalidskih kolica podigao četrdesetpetogodišnjeg Tuzlaka ili kada je jednu ženu nakon dvije godine bolovanja zbog diskushernije za samo pola sata osposobio za posao. U svojoj ordinaciji Zahir kombinuje bioenergiju, kiropraktiku i duhovnu medicinu

Zahir Poljić

Sudbina Zahira Poljića jedinstvena je u svijetu alternativne medicine. Naime, dok je još bio u cvijetu mladosti, teška bolest ga je prikovala ga za krevet. Spondiloza kičme pojavila se niotkuda, reči će dok se sjeća vremena od prije dvadesetak godina. Prvi put je upoznao osjećaj straha i izgubljenosti. Sve mogućnosti koje je pružala nauka bile su iscrpljene i prijetila je opasnost gubitku noge.

Ljekari su predlagali operaciju, Zahir je odlagao na sve moguće načine. Bojao se, priznaje, odlaska pod nož i toga da se neće probuditi iz anestezije. No, nekoliko dana prije zakazane operacije, Zahir je ustao iz kreveta. U Prilucima se dogodilo čudo koje će Zahir tek kasnije objasniti.

“Tih šest mjeseci, dok sam ležao u krevetu, nepomičan, čitao sam svu moguću literaturu o alternativnoj medicini do koje sam mogao doći. Ta izučavanja su potrajala, a rezultat je ubrzo i došao. Uz Božiju pomoć, ja sam bio izliječen – govori Zahir dok nas upoznaje sa jednim od najsretnijih trenutaka svog života.

Od tog trenutka, veli, počela je njegova misija na ovom svijetu. Ubrzo je Zahir postao poznat po svojim čudotvornim izlječenjima diskus hernije, spondiloze, kifoze, skolioze i smanjenih diskusa

“Svoj način liječenja ovih teških i neugodnih oboljenja predstavio sam i doktorima UKC Tuzla koji su me podržali u toj mojoj misiji. Uvjerio sam ih da postoje načini izlječenja bez noža – kaže naš sagovornik.

Oni koji su se odlučili javiti ovom prilučkom Ajnštajnu ili Nikoli Tesli, kako je poznatiji u svijetu alternativne medicine, uspjeli su se spasiti i ozdraviti. Svaki doktor ili alternativac ima svog najdražeg pacijenta, onog kojim se diči kada govori o svojoj karijeri i uspjesima. Tako je i sa Zahirom koji je uvijek rado sjeti egipatskog ambasadora u našoj zemlji kojeg je u samo par tretmana, rješio velikih muka.

“Rado sam prihvatio da pomognem ambasadoru Ahmeda El-Sayed Khattabu. Nakon tri tretmana, problemi sa kičmom ovog Egipćanina bili su prošlost – veli.

Prvi korak koji pacijent treba napraviti jeste da mu se uspostavi prava dijagnoza i precizira faza oboljenja. Kaže kako najteža oboljenja liječi do maksimum 5 tretmana, koji traju po sat vremena.

“Ja sam kralj za oboljenja kičme – smije se Poljić dok pokazuje nekoliko zastrašujućih rendgenskih snimaka kičme svojih bivših pacijenata kojima je danas potpuno dobro.

“Moje terapije su bezbolne i zbog toga mi se najčešće pacijenti i javljaju. Za tretmane bolesnih diskusa služim se posebnim masažama, kremama i uljima. Upravo je nezdrav diskus ključ svih problema s kičmom.Moje terapije mogu trajati nekoliko minuta, a u najgorim slučajevima trebaju se ponoviti nekoliko puta – pojašnjava Zahir.

U uspješnost njegovih tretmana, veli, uvjerio se i dr. Harun Brkić, sa Univerzitetskog kliničkog centra iz Tuzle. Ovaj ugledni doktor dolazio je, kaže Poljić, kod njega u Priluk i puna tri sata pratio njegov rad.

“Na kraju je samo ustao i čestitao mi. Možda zvuči neskromno i prepotentno, ali uvjervam vas da najboje na svijetu otklanjam bolove iz kičme. Ne bih se bojao konkurencije ni najboljeg doktora iz ove oblasti – govori Zahir kroz smijeh.

Kontakt telefoni Zahira Poljića su: 061 290 996 ili 035 760 334 (aura.ba/J.H)