Zagonetna sposobnost našeg tijela: KAKO ZNATI DA IMAMO ŠESTO ČULO, KAKO GA RAZVITI I POBOLJŠATI?

S vremena na vrijeme dobijete osjećaj da će telefon zazvoniti… i onda telefon zaista zazvoni? Ili pogodite ko zove… U mislima vam je neka pjesma i kad uključite radio, svira upravo ta pjesma. Razmišljate o nekome iz srednje škole koga niste vidjeli 20 godina i hop, tu osobu baš sretnete na cesti ili vam ta osoba pošalje zahtjev za prijateljstvo na Facebooku?

Jesu li ovo sve samo slučajnosti? Ili je riječ o intuiciji, šestom čulu, predosjećaju jakom…ili mi mislima kreiramo našu stvarnost?

Ili imate razvijenije – nadarene sposobnosti od ostalih ljudi?

Vidovitost i telepatija
Ekstrasenzorna percepcija (ESP, šesto čulo) je izraz koji u parapsihologiji opisuje čula koja su iznad običnih čula: vid, sluh, miris, okus i dodir. To su sposobnosti poput telepatije – primanja i odašiljanja misli i prekognacije (vidovitost)– predviđanja budućnosti.

Iako je nekim ljudima urođena veća osjetljivost na ove fenomene i veće sposobnosti od ostalih pojedinaca, “šesto čulo” može skoro svako razviti.
Najvažnija je vjera u sebe

Najvažnije za početak jest da vjerujete u sebe i to jako da vjerujete. Ovo je najbolji način da razvijete ekstrasenzornu percepciju i ostale talente koje posjedujete samim vašim rođenjem. Sve što jako želite možete ostvariti uz mnogo volje, truda i vježbanja, pa tako i razviti svoje šesto čulo.

Kako biste izoštrili šesto čulo za početak morate postati svjesni toga kako primate poruke koje vam svemir i energije u njemu šalju.
Svi mi smo osetili barem jednom u životu nešto ili smo predosjetili neki događaj.

Kako ste se osjećali u tim trenucima? Šta ste osjećali? Kako ste znali da osjećate nešto nadprirodno? Vjerujte svojim osjećajima i osluškujte ih. Dok postajete svjesni vlastitih sposobnosti, pokušajte sami sebe testirati.

Na primjer: Usmjerite misli na to da vas neko nazove i zadržite misao deset minuta. Ovo isprobavajte nekoliko puta na dan, nekoliko dana. Zabilježite koliko puta vas je uistinu neko nazvao. Isto tako postanite svjesni svojih snova, ostvaruje li se ponekad nešto iz njih?

Znajte da su snovi naša astralna projekcija i da samim tim u astralnom dijelu mi zaista to i doživljavamo. Ali o snovima i astralnoj projekciji ćemo pisati naredni broj Aure. Vratimo se šestom čulu.

Vježbajte svoje novootkrivene sposobnosti
Drugom vježbom pokušajte otkriti tuđe misli. Za početak počnite s prijateljima ili rodbinom. Neka zamisle neku stvar ili riječ, a vi pokušajte osjetiti i vizualizirati šta su zamislili.
Nemojte se dati obeshrabriti početnim neuspjehom. Vi vježbate i razvijate se, isto kao što biste to učinili da počnete svirati neki instrument, učili neku novu vještinu… Dio vas je samo promatrač, samo postajete svjesni onog što oduvijek postoji u vama.

Postanite svjesni toga kako primate poruke, kako ih šaljete, dopustite slikama, zvukovima i riječima da prolaze kroz vaš um.

Jedan od načina vježbanja je da zastanete prije nego što napravite nešto. Na primjer, kad telefon zazvoni, pričekajte nekoliko sekundi i pokušajte pogoditi to zove. Isto napravite ako vam neko pozvoni na vrata.

Vježbajte na poslu, možete li pogoditi je li neko srećan ili preopterećen bez da mu vidite izraz lica. Pokušajte postati univerzalno svjesni, neka vam um i tijelo postanu antena za psihičke informacije koje prolaze kroz vas.

Dodirujte predmete koji pripadaju nekome kog poznate i pokušajte osjetiti energiju te osobe.

Što ste otvoreniji, više ćete poruka primati
Dopustite primanje poruka. Ako ih ne razumijete, sami sebi postavljajte pitanja i tako pokušajte razjasniti o kakvoj se poruci radi. Kada se informacija pokaže tačna, pokušajte zapamtiti kako ste se osjećali kada ste shvatili ili tek prije nego što se to dogodilo. Koliko je jak bio osjećaj? Ako se radi o neugodnom osjećaju, upitajte se zašto se tako osjećate.

Je li to upozorenje na nešto što će se dogoditi? Kad šetate ulicom i osjetite da morate promijeniti smjer jer će se inače nešto negativno dogoditi. Ili sitnice, kao što je osjećaj koji vas upozori da zaključate vrata od kuće ili automobila. Obratite pažnju na ove sitnice. Ako se otvorite ovim osjećajima, oni će se razvijati i postat ćete sve osjetljiviji na njih.
Ovo su maleni znakovi vaše ekstrasenzorne percepcije, šestog čula. Što joj se više prepustite, to će vaša telepatija i vidovitost postati jasnija i češća. (Zoran Šumadinac)