Zabranjeno ostrvo gdje žive zmije čiji otrov otapa ljudsko meso: Legenda o izgubljenom blagu tjera ljude pravo u smrt! (VIDEO)

Nenaseljeno ostrvo Keimada Grande ili poznatije kao Ostrvo zmija, nalazi se 150 kilometara od obale brazilskog grada Sao Paolo u Atlantskom okeanu. Nije naseljeno ljudima, ali je zato bogato zmijama, zahvaljujući kojima je ostrvo i dobilo ime. Nevjerovatno je i da na svakom kvadratnom metru, živi bar jedna zmija.

Ovo ostrvo je zabranjeno za javnost, a svako ko tamo ode ima velike šanse da umre. Ovo jezivo ostrvo stanište je jedne od najsmrtonosnijih vrsta zmija na svijetu, zlatne zmije, čiji otrov praktično otapa ljudsko meso.

Procjenjuje se da se na ovom ostrvu nalazi oko 4.000 zmija, koje se uglavnom hrane pticama. Jedino što ukazuje da je čovjek tu ikada boravio je jedan svjetionik, sagrađen u 19. vijeku. Bilo je čak i pokušaja da se istrjebe zmije i to paljenjem čitavog ostrva, ali bez uspjeha.

Tamo neka dolaze lovokradice u lov na zlatne zmije, čija cijena na crnom tržištu doseže nevjerovatnih 30.000 dolara. Za ovo ostrvo vezana je i jedna legenda o zakopanom blagu. Ser Tomas Kevendiš je bio poznati engleski istraživač iz 16. vijeka koji je svoj plijen s putovanja sakrio u blizini brazilske
obale kako bi ga zaštitio od progonilaca.

Blago nije pronađeno, a pretpostavlja se da ga je sakrio na Ostrvu zmija, i da tamo još uvijek čeka svog vlasnika.

Pogledajte insert iz dokumentarca Nat geo WILD: