Zaboravite na šminku i estetske tretmane: Pročitajte pet savjeta za psihičko zdravlje i prirodnu ljepotu

Nije sve u preparatima, nešto je u prirodnoj ljepoti, stanju duha i načinu na koji živimo. Iako se danas ljepota sve više vrti oko šminke, novih kolekcija i plastičnih operacija, ništa ne može nadmašiti prirodnu ljepotu, a mi joj pritom još možemo i pomoći. Evo nekoliko navika koje su najbolje sluge lijepog izgleda. Pokušajte ih se držati i iznenadit će vas odraz u ogledalu.

1. San
Engleski termin “beauty sleep” ne koristi se bez veze. San odmara organizam, opušta napetu kožu koja se obnavlja za vrijeme sna. Ako nekoliko noći za redom ne spavate najbolje to će odmah biti vidljivo na vašem licu. Zato, odspavajte svojih osam sati ili koliko vam je već potrebno.

2. Opuštanje
Stres je tihi zločinac koji lagano ali uspješno narušava stanje organizma i izgled tijela i lica. Zato osmislite svoje metode opuštanja poput kupki, masaža, društva ugodnih ljudi i uhvatite svojih nekoliko minuta u danu jer, osjećat ćete se bolje i naravno izgledati ljepše.

3. Prehrana
Za početak je bitno ne preskakati doručak, te na taj način metabolizam staviti u radni ritam. Birajte lagane namirnice, primjerice one koje biste jeli u trenutcima kada se osjećate loše, nešto poput juhica, jela s rižom, povrća, voća i jogurta. Izbjegavajte masno i slatko, iako nije zabranjeno počastiti se s nečim slatkim i na taj se način razveseliti. Ne zaboravite piti puno vode!

4. Vježbanje
Pronađite svoje idealno vježbanje, nešto što vas zanima i uveseljava. Vježbanjem tijelo luči više endorfina te se bolje osjećate. Kroz znoj se rješavate loših tvari iz organizma, a pritom ste čvršći, jači i bolje izgledate.

5. Uživajte u životu
Pokušajte izbaciti riječ “moram” iz rječnika i ubacite: “želim, volim, hoću i uživam.” Probajte većinu vremena raditi ono što volite ili ako to sebi ne možete priuštiti, izvucite najbolje iz trenutne situacije. Plešite, družite se i što više se smijte!

(health.com/D.K.)