Za zdraviju, svježiju i mlađu kožu lica – umivajte se crnim vinom!

Odlučila je samo da se umije u vinu i malo ga “utrlja” u kožu

 
Jedna je žena odlučila na svojoj koži sprovede eksperiment i otkrije kako će crno vino djelovati na njenu kožu kroz nedjelju dana.

Već se vijekovima crno vino smatra “čarobnim napitkom” koji smiruje živce, ali i pomlađuje kožu. Kako bi sa i sama uvjerila u istinost tih tvrdnji, jedna je žena odlučila na svojoj koži sprovede eksperiment i otkrje kako će crno vino djelovati na njenu kožu kroz nedjelju dana.

Kupila je flašu svog omiljenog vina i nalila malo vina u čašu. Kako nije znala kako bi provela taj eksperiment, odlučila je samo da se umije u vinu i malo ga “utrljati” u kožu. Nakon nekoliko minuta masaže, lice je isprala toplom vodom. Idući dan odlučila je da promiješa malo svoje omiljene kreme za suvu kožu s vinom kako bi ga lakše nanijela na kožu. Dvije kašičice vina pomiješala je s jednom kašičicom kreme i nanijela na kožu.

Lagano je masirala kožu lica desetak minuta, a nakon toga lice je isprala hladnom vodom. Dan nakon toga odlučila je eksperimentisati i dalje. Posegnula je za grčkim jogurtom i medom te je oba sastojka u jednakom mjeri, po dvije kašićice, pomešala s vinom i nanijela na lice. Kada se smjesa na licu osušila, isprala je sve toplom vodom.

Četvrti dan uočila je da je njena koža zdravija, posebno stoga jer se borila i s aknama. Tvrdi kako je upala smanjila te je to veče ponovno odlučila da umije lice vinom. Nastavila je sa svojim “tretmanima” vinom do kraja nedjelje i tvrdi kako su mnogi oko nje primjetili pozitivne promjene na njenom licu. Opisala je kako je njena koža postala zdravija, izgledala svežije i mlađe. A to smatra, može zahvaliti antioksidansima, flavonoidu, koji se nalaze u vinu, a pomažu obnavljanju kolagena kože.