Za zdrav i blistav osmijeh: Recept za prirodnu pastu za zube

Caklina zuba, kao i temeljni sloj, dentin uništavani su zbog određenih vrsta kiselina proizvedenih od bakterija. Ipak, propadanje zuba i šupljine mogu se prirodno preokrenuti. Britanski medicinski časopis objavio je istraživanje u kojem je pokazao da je dijeta snažan prirodni način za preokretanje ovih zubnih problema.

Istraživači su otkrili da 4 glavna čimbenika koji doprinose propadanju zuba uključuju prekomjernu potrošnju prerađenog šećera, visoku količinu fitinske kiseline i nedostatak minerala i vitamina topljivih u masti (A, D, E i K).

Dakle, ovdje su najbolji načini za obnavljanje šupljina na prirodan način:

Konzumirajte hranu bogatu hranjivim tvarima

Vaša prehrana treba biti bogata povrćem i hranom koja je bogata zdravim masnoćama, vitaminima topivih u mastima i mineralima. Povećajte unos sjemenki, oraha, avokada, kokosovog ulja i lisnatog zelenog povrća.

Izbjegavajte šećer

Šećer hrani oralne bakterije i sprječava zdravo odvijanje zubnih tekućina. On tako dekalcificira i demineralizira zube. Stoga, izbjegavajte ga ako želite imati zube bez šupljina.

Koristite mineralizirajuću pasta za zube

Remineralizacija zuba prirodni je proces koji se svakodnevno javlja u tijelu kada se nadopunjuje zubna caklina, a stopa ovisi uglavnom o prehrani. Učinite vašu domaću pastu za zube bez fluorida jednostavnim miješanjem sljedećih sastojaka:

čajna kašičica sode za pečenje

1/4 čajne kašičice ekstrakta paprene metvice

1/4 čajna kašičica klorofila s okusom mente

3 kašike dijatomejske gline za hranu

1/2 čajna kašičica kokosovog ulja

1 kašika filtrirane vode

“Grkljanje” ulja

To je drevna tehnika za detoksikaciju usne šupljine i liječenje brojnih zdravstvenih problema, od zubobolja i gingivitisa do glavobolje. Trebali biste staviti kašiku kokosovog ulja u usta 20 minuta, a zatim ispljunuti.