Za vrijeme porođaja doživjela kliničku smrt: SRELA SE SA SVIM MRTVIM U FAMILIJI

Stefani Arnold iz SAD-a tokom druge trudnoće imala je strah i predosjećaj da će umrijeti tokom porođaja – i nije u potpunosti pogriješila.

U novom Netflikovom dokumentarnom filmu, “Preživljavajući smrt”, rekla je svom suprugu Džonatanu kako je doživjela kliničku smrt u 37 sekundi tokom porođaja jer je imala stanje zvano placenta previa. Nalazi se vrlo blizu ili djelimično u blizini grlića materice, a u nekim slučajevima ga u potpunosti pokriva. Ovakav položaj placente može prouzrokovati jaka krvarenja.

“Bilo mi je veoma teško, dok nisam znala da mi je posteljica u pogrešnom položaju, da objasnim kako se osjećam. Samo sam rekla svom suprugu da sam predosjećala da će se nešto loše dogoditi, ali nisam znala šta. Kad me neko pitao kaoliko sam trudna, svaki put bih željela da odgovorim da ću umrijeti. ”

Zastrašujuća je činjenica da je Stefani bila u pravu – nakon što je rodila sina Džejkoba, srce je prestalo da kuca i bila je mrtva 37 sekundi.

“Otišla sam na carski rez, Džejkob se rodio potpuno zdrav i srectan, ali sekundu nakon toga prestala sam da dišem. Osjećala sam se kao u 3D filmu vidjela sam se izvan svog tijela. Kao da sam iznad sebe, a u nekim trenutaka i izvan sebe. Vidjela sam sve što se događa u sobi. Vidjela sam doktore kako me oživljavaju. Sve se nekako kretalo oko mene, vidjela sam sve drage ljude – čak i moju baku koja je preminula prije 10 godina. Mamin brat takođe se pojavio, zajedno sa mojom kćerkom i mamom “.

Stefani se takođe sjeća da je čula kako su ljekari u panici rekli da se to ne bi trebalo dogoditi i da je ne bi trebalo izgubiti. Osjetila je jak pritisak u stomaku prije nego što je oživjela. Poslije toga je šest dana bila u indukovanoj komi, a jedan bubreg je otkazao. Morala je ponovo da nauči da hoda i govori, a čitava situacija ostavila je, kaže, veliki trag u njenom životu.

error: Content is protected !!