Za više strasti u krevetu: 6 NAMIRNICA KOJE ĆE POJAČATI VAŠ LIBIDO

Svako od nas ima sopstvene afrodizijake. Međutim, kada je u pitanju hrana, određene namirnice, naučno je dokazano, jačaju libido.

Pa, tako ako ste nekada, nakon što ste jeli lososa, primijetili da imate pojačanu želju za onim stvarima – ništa čudno. A kako biste znali da šta da konzumirate, donosimo vam spisak namirnica koje jačaju libido:

Smokve
Smokve imaju dva snažna svojstva koja vam mogu pomoći da dobijete uzbuđenje koje vam je potrebno u spavaćoj sobi. Ovo voće sadrži magnezijum, koji pomaže u proizvodnji polnih hormona koji stimulišu vaš libido i aminokiselinu koja pomaže u opuštanju krvnih sudova. To povećava protok krvi u sve dijelove vašeg tijela.

Losos
Losos je odličan način za zagrijavanje romantične večere za dvoje. Omega-3 takođe poboljšava protok krvi i cirkulaciju, pobuđujući sva vaša čula i signalizirajući vašem mozgu da se opusti i uđe u raspoloženje za điđi miđi.

Špargle
Imaju visok sadržaj folata, koji pomaže u proizvodnji histamina u tijelu. Histamin je ključni faktor zdravog polnog nagona za muškarce i žene.

Čili papričice
Tražite onaj sastojak koji će garantovano začiniti vaš ljubnavni život? Ne tražite dalje! Začinjena hrana povećava broj otkucaja srca i pokreće pumpanje krvi. Čili papričice oslobađaju endorfine zbog kojih osjećate euforiju.

Batat
Luda i nezaboravna noć sa partnerom može da zahtijeva dugotrajnu energiju, a slatki krompir može da pruži upravo to! To je ugljeni hidrat koji se sporo razgrađuje i podstiče strast.

Čokolada
Jeste li se ikada zapitali zašto je čokolada znak strasti za Dan zaljubljenih? Čokolada sadrži feniletilamin, jedinjenje koji se oslobađa tokom ljubavnog zadovoljstva.Ovo jedinjenje proizvodi efekte podizanja raspoloženja i afrodizijaka. Ovo poboljšanje raspoloženja moglo bi biti sve što je potrebno za povećanje osjećaja želje i privlačnosti između dvoje ljudi.

Breskve
Breskve imaju puno vitamina C, koji dokazano povećava libido kod žena. Stoga slijedeći put kada planirate divlju noć, razmislite da ih nabavite što više, naravno kada im je sezona.