Za više seksa, vitku liniju i bolji san – spavajte goli!

Spavanje bez odjeće pojačava osjećaj zadovoljstva, kvalitete sna, a izvjesno je da ćete se i češće seksati, piše Elite Daily. I još mnogo toga. Ove navode potvrdila su i naučna istraživanja koja su otkrila da osam posto Amerikanaca koji spavaju isključivo goli  vole osjećaj ugode kad između njihove kože i plahte nema barijera.

1. Bolje ćete spavati Prema Američkoj akademiji medicine spavanja tjelesna temperatura prirodno je niža ako spavamo goli i time se lakše dolazi do dubokog sna i bolje uspostavlja cirkadijski ritam (ciklus koji se vrti u krug kao Zemlja oko svoje osi na putu oko Sunca).

2. Možete provjetravati svoje intimne dijelove Doktorica Jennifer Landa, autorica knjige “Rješenje za ženski seksualni poriv” tvrdi da je spavanje bez odjeće zdravo jer tako intimni dijelovi mogu “prodisati”.

3. Osjećat ćete se više seksi Poznata je stvar da ćete se osjećati više seksi ukoliko spavate goli. Još ukoliko ste u novoj vezi, nema ništa ljepše nego kad vas probudi dodir kože što je ujedno i uvertira u jutarnji seks.

4. Smanjit ćete opseg struka Prema pisanju Huffington Posta, moguće je smanjiti opseg struka pa čak i smanjiti holesterol jer se tijelo hladi tokom noći, što pogoduje povećanju hormona rasta dok se istodobno smanjuje razina kortizola. Sve to utječe da san biva zdrav u svakome segmentu. A upravo san utječe i na zdrav apetit.

5. Pripremite se na više seksa Spavate li goli, izvjesno je da ćete se više seksati. To je jednostavno logično. Prema dr. Landi spavanje bez odjeće potiče seks i odnose čine zadovoljnijim. Osim toga, dodiri potiču intimnost zbog koje se otpušta više hormona oksitocina koji smanjuje stres, smanjuje rizik od depresije.

6. Nećete se morati tuširati baš svako jutro Mnogi ne vole ranojutarnje tuširanje jer zbog toga moraju ustati i pola sata ranije. No, ako ne nosite pidžamu, vjerojatno se nećete ni znojiti pa će se, osim kože i kosa manje mastiti.

7. Jednostavnije je Oblačenje pidžame znači dodatni posao – morate najprije skinuti svu odjeću, izabrati pidžamu i obući je. Bez toga je lakše i ugodnije.

(aura.ba)