Za utegnutu “šotaru”: Toz od kafe daje savršen izgled zadnjici i koži

Toz od crnog napitka bez kojeg vam je nezamisliv početak dana možete da upotrijebite kao sredstvo za čvrste noge i zadnjicu ili kao izvrstan prirodni piling. Kofein osvježava, izvlači suvišnu tečnost iz tkiva i aktivira enzim koji podstiče gubljenje masti

 Za nježnu kožu: šećer i kafa

Potrebne su vam dvije šoljice krupno mljevene kafe, pola šoljice krupnog šećera ili morske soli i dvije do tri kašike ulja za masažu. Pomiješajte sve sastojke, a prije nanošenja pilinga na tijelo istuširajte se toplom vodom, što će omekšati kožu i proširiti pore. Grubim kružnim pokretima umasirajte smjesu u kožu; potom isperite pa posušite kožu. Nakon ovog pilinga, koža će biti čista i nježna.

Za sjajnu kosu: sama kafa

 Stručnjaci tvrde da primjena kafe kao eliksira za kosu stvarno djeluje. Nakon jedne primjene napitka od kafe imat ćete sjajni smeđi odsjaj na vašoj kosi. Za taj postupak potrebno je da skuhate jaku crnu kafu, po mogućnosti espresso, i da je ostavite da se ohladi dok ne postane mlaka. Nanesite ohlađeni kafeni napitak na suhu kosu i ostavite da djeluje dvadesetak minuta. Za kraj isperite toplom vodom i uživajte u sjajnom preljevu smeđih nijansi.

Za lice bez bora: kafa i jaje

Piling za lice od kafe će vam lagano ukloniti mrtve ćelije kože te smanjiti veličinu pora tako da će lice ponovo dobiti svjež i odmoran izgled. Za taj trik potrebno je da upotrijebite toz od kafe. Oni koji imaju suhu kožu trebaju smjesi od toza dodati i jedno jaje. Nakon nježne masaže lica tozom, smjesu je potrebno ostaviti da se osuši te je isprati toplom vodom.

Za hidriranu kožu: kafa i kokosovo ulje

Potrebni sastojci: 2 kašike taloga od kafe, 1 kašika kokosovog ulja).

Priprema: U dublji sud ubacite talog od kafe i ulje. Promiješajte, pa kružnim pokretima masirajte lice i tijelo 2-3 minute, a zatim isperite. Primijetićete koliko vam je lice svježije, sjajnije i hidriranije.